Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Kurban Bayramı Tatili Yaklaşırken İstanbul Otogarında Otobüs Sefer Sayısı 2 Bini Buldu

Kurban Bayramı Tatili Yaklaşırken İstanbul Otogarında Otobüs Sefer Sayısı 2 Bini Buldu
22 Haziran 2023 - 14:25 'de eklendi ve 854 kez görüntülendi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım ”Yaklaşan Kurban Bayramı Tatili ile İstanbul Otogarında Otobüs Sefer Sayısı 2 Binlere Doğru Gidiyor”

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk sürüyor. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Normal seferler doldu, ilave seferler de doldu. Yeni ilave seferler açmaya çalışıyoruz. Bugün otogar da 2 binlere doğru tırmanan sefer sayısı var” dedi. Bazı vatandaşlar ise gidecekleri yere bilet bulamadığı için aktarmalı gidiş yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yoğunluk başladı. Bayramı memleketinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyenler, yaz tatilini bayramla birleştirenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın yolunu tuttu. Normal seferlerin dolu olduğunu söyleyen Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, ilave seferlerin de dolduğuna dikkat çekerek, yeni ilave seferler açmaya çalıştıklarını söyledi. Yoğunluktan bilet bulamayan vatandaşlar ise gidecekleri yer için aktarma yapmayı tercih ederken, ek sefer için de daha fazla para ödemek zorunda kaldı.

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “Normal seferler doldu, ilave seferler de doldu. Yeni ilave seferler açmaya çalışıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bize her bayramda, yoğun dönemde olduğu gibi bir müsaade çıkarıyor. Turizm araçlarının şehirler arası taşımada geçici olarak kullanılması için. O genelge çıktı ve şu anda uygulamaya geçti. Firmalarımız olabildiği kadar ek sefer yapıyor. Ancak ek sefer yapmanın ciddi bir maliyeti var. Gidişi dolu, dönüşü boş olan seferlerde mevcut taşıma ücretleriyle yolcunun talebini karşılamak mümkün değil.  Masrafları karşılamak da mümkün değil. O nedenle temkinli firmalarımız, olması gerektiği kadar sefer yapamıyorlar” dedi.

Kaynak: DHA
Grafik Magazin Ulaşım

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER