Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Konya Kırmızı MAN’larını Teslim Almaya Başladı

Konya Kırmızı MAN’larını Teslim Almaya Başladı
14 Haziran 2022 - 0:22 'de eklendi ve 1668 kez görüntülendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin toplu ulaşım kalitesini daha da yükseltmek ve sürdürülebilir toplu ulaşım hizmeti sunmak amacıyla alınacak yeni otobüslerin üretildiği MAN’ın Ankara’daki fabrikasını ziyaretinde 15 Haziran tarihinde siparişi verilen 52 otobüsün 18’inin 15 Haziran’da Konya’da olacağını açıklamıştı.

210 MİLYON LİRA

Otobüslerin üretim aşamasını inceleyen Başkan Altay, Konyalıların en ucuz ve en kaliteli hizmete layık olduğuna dikkat çekerek toplu ulaşımda zam yapmamalarına rağmen ulaşım filosunu yenilemek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtmişti.

Başkan Altay, “Şu anda otobüslerimiz yapım aşamasında. Bugüne kadar yaklaşık 210 milyon liralık bir ödeme gerçekleştirdik. 31 solo ve 21 körüklü otobüsümüzün siparişi gerçekleştirildi ve üretimi devam ediyor” demişti.

Ve ilk teslimat bugün başladı.Başkan Altay, “İlk etapta 52, sonrasında da fazlasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Türkiye’nin en güzel otobüslerini Konyalıların hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan da öğrencilerimiz için 4 yıldır, siviller için 2 yıldır ulaşıma zam yapmıyoruz. Sivilde 2.5 TL, öğrenciyi 1.55 TL’ye taşıma yapmaya inşallah bu yıl da devam edeceğiz. Konya, toplu ulaşımda en ucuz şehir olmasının yanında en konforlu şehir olacak. Bunun için çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuşmuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER