Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Klasikçiler Tüyap’da Buluştu

Klasikçiler Tüyap’da Buluştu
02 Temmuz 2019 - 19:09 'de eklendi ve 2249 kez görüntülendi.

Şahin, Serçe, Renault, Ford Mercedes Benz balina kasa,manda kasa.Sizde hangi arabanın hatırası var? Bu yıl ikinci kez düzenlenen Klasik Araç Festivali, on binden fazla İstanbulluyu hatıralarda yolculuğa çıkardı. 40 yaşını aşmış herkesin kendinden bir şey bulduğu klasik araçları 10 binden kişi ziyaret etti.Fuarda en yaşlısından en pahalısına, Ferrari’den Şahin’e 600’den fazla klasik araçların yanında ayrıca bir döneme damgasını vuran Scania Vabis kamyon ve Ford D1210 ve Mercedes Benz O321 ve yine Mercedes Benz Otomarsan üretimi O302 otobüsler de sergilendi.

Festivalin açılış etkinliğinde konuşan AOF Genel Sekreteri İlker Tayalı, uzun süredir festivalle ilgili çalıştıklarını belirterek, ziyaretçilerin, Avrupa ve Amerika’da yapılan klasik otomobil festivallerinin bir benzerini burada görebileceklerini ve etkinlikte klasik araçlarla ilgili her şeyi bulabileceklerini söyledi.

Tayalı, 30 yaşını aşmış otomobil, kamyon, kamyonet, motosiklet ve bilumum motorlu araçların “antika” veya “klasik” olarak kabul edildiğini anımsatarak, federasyonun amacının, klasik veya antika araçların ülkeye kazandırılması, otomotiv sanayisinin gelişim sürecinin detaylarının gelecek nesillere aktarılabilmesi, tarihi taşıt mirasının korunması” olduğunu anlattı.

Geçmişte bu otomobilleri kullananlara nostalji yaşatmayı ve yeni nesle klasik otomobilleri sevdirmeyi istediklerini dile getiren Tayalı, bu uğraşın ne kadar güzel bir hobi olduğunu göstermeye çalıştıklarını bildirdi.

Tayalı, ayrıca festival sayesinde klasik araçlar konusunda karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydederek, bu sorunların hükümet nezdinde çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını aktardı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER