Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Kenworth SuperTruck 2

Kenworth SuperTruck 2
27 Mayıs 2024 - 20:44 'de eklendi ve 596 kez görüntülendi.

PACCAR Kenworth SuperTruck 2 konseptini Altı yıllık geliştirme sürecinin ardından Las Vegas’taki ACT Expo’da tanıtıldı. tanıttı. Kenworth yeni aerodinamik tasarımı ile yüksek performansa sahip bir çekici. Kenworth SuperTruck 2 standart dizel kamyonlardan çok daha yüksek bir verimliliğe sahip.


Kenworth SuperTruck 2 ‘de DAF XD ve XF’den de Bilinen 11 Litrelik Paccar MX-11 Motorunu Kullanıyor

Kenworth SuperTruck 2, PACCAR MX-11 dizel ve PACCAR TX-12 otomatik şanzıman kullanıyor. Ayrıca kamyonda 48 voltluk bir jeneratör bulunuyor. Bu jenaratör sayesinde hafif bir hibrit sisteme sahip ve yeni nesil lityum iyon pilleri kullanıyor .İlave enerji atıklarının geri kazanımı ile birlikte yapılan bir karşılaştırma testinde, %55,7’lik bir yakıt verimliliği sağlıyor. Tesla Semi gibi %100 elektrikli rakipleri satışa sunulsa da henüz talep yok.

İyileştirilmiş aerodinamik, iyileştirilmiş verimlilik, yakıt tasarrufu ve daha temiz hava; bunlar Kenworth’un SuperTruck 2 adını verdiği taslak çekiciyi denemesi ile başaracak! Dışarıdan bakıldığında çılgın görünümlü tasarımı hızlı treni hatta bir motorcu kaskını anımsatıyor ve bilindik klasik bir Amerikan çekicisi olan Kenworth ile karşılaştırıldığında rüzgar sürtünmeleri ve hava akışından tam yüzde 48’lik bir azalma elde edilmiş. Kenworth, çekicinin ve dorsenin toplam 11.839 kg ağırlığa sahip olduğunu belirtti.

Kenworth’un SuperTruck 2 dizel motora sahip olsa da şirket tasarımın yakıt hücreleri, hidrojen tankları, doğal gaz tankları ve bataryalarla uyumlu olduğunu belirtiyor. 

Kenworth daha dar bir yüz ve geniş, kavisli bir ön cam ile görüş alanı oldukça geniş. Sürtünmeyi en aza indirmek için dış aynaları kaldırarak ve aynaların yerine arka görüş, römork takibi ve gece görüşe sahip kamera sistemi yerleştirdi. 

Daha fazla konfor odaklı yükseltmeler arasında yeniden tasarlanmış ayarlanabilir yatağı yer alıyor. Yatak katlanarak ayrı uyku ve oturma alanını da birlikte sunuyor. Masa üstü ihtiyaçlarınıza göre de dönebilir: çalışma, yemek yeme veya dinlenme. Uzun bir yolculuktan sonra kamyona binmek ve kamyondan inmek de artık daha az zahmetli. Sürücü tarafındaki geniş kapı açıklığı ve uzatılabilir merdiven benzeri basamaklar sayesinde giriş ve çıkış kolaylaştırılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER