Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Kayseri’ye 15 Yerli Elektrikli Otobüs

Kayseri Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 15 adet yerli üretim Bozankaya marka elektrikli otobüs yatırımı yaptı.

Kayseri’ye 15 Yerli Elektrikli Otobüs
06 Aralık 2023 - 17:55 'de eklendi ve 539 kez görüntülendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin ulaşım konforunu arttırmak amacıyla Kayseri Ulaşım A.Ş. filosuna 15 adet 18 metrelik yerli üretim Bozankaya çevre dostu elektrikli körüklü otobüs aldıklarını duyurdu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin 1 milyar TL’ye yakın Ulaşım A.Ş’mizi sübvanse ederek filosunu 15 adet yerli üretim Bozankaya marka,körüklü ve elektrikli yeni otobüs alımı yaparak gençleştirdiği duyurdu. Ulaşım filosuna 18 metre uzunluğunda 15 adet, elektrikli, çevreci körüklü otobüs kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç; “Ulaşım ağı çerçevesinde bir yandan gelişip, genişlerken, bir yandan da Kayseri’mizde ulaşım filosunu hem güçlendiriyor hem de gençleştiriyoruz. Değerlendirmesini, görüşmesini yapıp, sonuçlandırdık. 15 adet, elektrikli, çevreci körüklü otobüs aldık” diye konuştu. Büyükkılıç, yeni otobüslerin yakın zamanda geleceğini ifade ederek; “Etap etap gelecek, amacımız filomuzu zenginleştirip, çevreci yaklaşım içerisinde geleceğe dönük çalışmalar yapmaktır. 15 adet 18 metrelik elektrikli körüklü yeni otobüslerimiz hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İlk iki aracın teslim alındığını söyleyen Başkan Büyükkılıç; “Yerli üretim ve yüzde 100 elektrikli olan bu araçlar, 18 metre uzunluğu ve 144 yolcu taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor. Toplam araç sayısının 254’e çıkmasıyla birlikte filonun yaş ortalaması ise 10,7’ye gerileyecek” dedi. Kayseri’yi, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da daha iyi noktalara taşıma gayretinde olduklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Bu dönemde 73 tane yeni otobüs aldık, bunun içerisinde 18 metrelik körüklü otobüsler de dâhildir. 11 tane yeni tramvay aracı aldık. 550 bin civarında yolcu taşıyoruz. 180 binini tramvaylarla taşıyoruz. İldem’den biniyor, Şehir Hastanesi’nde ya da Mobilyakent’te iniyor” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER