Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Karsan Bmw Ortaklığı Başladı

Karsan Bmw Ortaklığı Başladı
07 Ağustos 2018 - 13:00 'de eklendi ve 3262 kez görüntülendi.

Elektrikli Karsan Jest BMW’den tam not aldı

Yerli üretici Karsan’ın BMW ile elektrik motorlu araçlar için gerçekleştirdiği tedarik anlaşmasının ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Maisach pistinde BMW mühendisleri tarafından test edildi.

Karsan Jest Electric, burada yapılan kapsamlı testler sonucunda bmw tarafından tam not aldı. bmw ile işbirliğini bir sonraki adıma taşımak istediklerini belirten Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Hannover Fuarı’ndan sonra seri üretimine başlayacağımız Karsan Jest Electric’i, Avrupa ve ABD pazarında yaygın hale getirmek üzere stratejik ortaklıklarımızı geliştireceğiz. Kısa süre önce başlattığımız road show kapsamında Karsan Jest Electric, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de seri üretime geçmeden sipariş almaya başladı. Bu kapsamda, Portekiz’den 2 adet, Slovakya’dan ise 1 adet Jest Electric siparişi aldık” ifadelerini kullandı.

Hızlı şarj olabiliyor

Jest Electric’de görev yapan, bmw üretimi elektrikli motor, sürekli olarak 170 beygir güç üretiyor. bmw tarafından geliştirilen 33 ve 66 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Jest Electric, 165 kilometreye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1-2 saatte şarj olabiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER