Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Karoserci Marcopolo’dan 8’nci Nesil Otobüsler

Mercedes-Benz Scania Volvo Şasileri Üzerine Karoserler Üreten Marcopolo 8’nci Nesil Otobüslerini Tanıttı

Karoserci Marcopolo’dan 8’nci Nesil Otobüsler
03 Ağustos 2021 - 17:28 'de eklendi ve 4277 kez görüntülendi.

Karoserci Marcopolo sekizinci nesil ile yeni serilerini tanıttı. G7 serisinin ardından on iki yıl sonra tasarımlarında yeniliğe gitti.Brezilyalılar son serinin araçlarıyla yüzde 60’ın üzerinde bir pazar payı yakaladılar ve bunu daha da genişletmek istiyorlar. G7 serisi, başlangıçta birinci sınıf bir otobüs olarak pazarlanacak yeni G8 nesli ile birlikte üretilmeye devam edecek. Brezilyalılar yeni seri için yaklaşık 140 yenilik bildirdi.

İsteğe bağlı olarak 12 metre ile 15 metre arasında değişen uzunluklar da ve 2,6 metre genişlikte şehirler arası ve şehir içi orta mesafe otobüsler de Mercedes-Benz, Scania, Volkswagen ve Volvo şasileri ile satışa sunulacak.

Ricardo Portolan Ağustos da Yollarda


Marcopolo Ticaret Direktörü Ricardo Portolan, çevrimiçi sunumda G8 neslinin tanıtımının şirket için stratejik önem taşıdığını açıkladı.

Portolan;Brezilya’da aşılamadaki ilerlemeler sayesinde, yakında daha fazla insan yeniden otobüsle seyahat edecek.
G8 serisinin ilk otobüsleri Ağustos ayından itibaren teslim edilecek.

Macopolo’ya göre, yeni kolektif, aracın önden çarpışması durumunda savunmasız bir konumda olan sürücüleri daha iyi korumak için tasarlanmış bir güvenlik kabinine sahip. Bu nedenle alan güçlendirildi ve daha fazla koruma sağlamak için testler yapıldı.

“Sürücü için bir güvenlik hücresi yaptık. Bu hücrenin etkinliğini kanıtlayan bir çarpışma testi gerçekleştirdik. İtfaiyeciler iyileştirmeler yapmamıza yardımcı oldu ve hem sürücü hem de yolcular için çok fazla güvenlik sağlıyor”

Gövdenin yapımında, yapının tüm kolonlarında bulunan ve darbelere ve devrilmeye karşı daha fazla direnç sağlayan halkalar aracılığıyla yeni bir güvenlik konsepti geliştirildi.

Dış Tasarım

Yeni Optik Montaj

8. Nesil’in tüm detayları, yolcular ve sürücüler için deneyimi optimize etmek için tasarlandı, bu nedenle modelde aracı daha güvenli, daha teknolojik ve daha konforlu hale getiren değişiklikler var.

Yenilikler arasında daha fazla hacim ve dayanıklılık ile yeni bir tasarım kazanan ön ızgara ve tampon yer alıyor. Dış kaplama bileşenlerinin üretiminde hammadde kullanımı ayrıca küçük çarpışmalarda kırılma riskinde %50’ye varan bir azalma sağlar.

Aracın, markanın dikkat çekecek şekilde yeniden konumlandırıldığı ve 8. Nesil otobüslere de tamamen düz çerçeve ve mandalla geliştirilmiş yeni bir hafif lomboz ve kapak tasarımı, kasaya entegre edilmiş ve geniş bir Bakım Alanı verildi. Model ayrıca arka güvertede daha verimli ve soğutmayı iyileştiren yeni bir hava girişine sahip.

Yan camlar artık kavisli tasarımı ile, yeni bir ayar sistemi ile daha az titreşim ve daha kolay bakım sağlıyor.

İrizar havası bulunan sıradışı tasarımlara imza atan üretici 8’nci Nesil’de Marcopolo, benzeri görülmemiş bir optik düzenek geliştirmeye de odaklanmış,araç da ilk olarak bütünleşik bir karoseri mimari dikkatleri çekiyor ve tamamıyla ön kapı cam olarak tasarlanmış.Elde edilen sonuç, gece görüş alanının genişletilmesi ve sürücü yorgunluğunun azaltılması ile Brezilya’da satılan diğer otobüs modellerine kıyasla daha yüksek güvenlik ve gece sürüşü ile kanıtlanmış.

Full led ve hibrit versiyonları bulunan farlar, motorlu taşıtlar için aydınlatma sistemleri üreticisi Almanya’lı Hella tarafından üretilmekte ve şu anda piyasada bulunan diğer modellere göre 3,5 kata kadar daha yüksek verimlilik sunarak sürücü ve sürücü için gece sürüşünü artırmaktadır.

Modeller yüksek dirençli polikarbonat lenslere sahiptir ve 80 km / s hızda 100 grama kadar nesnelerden gelen darbelere dayanır. Beş parçalı parabol tasarımları sayesinde, ters yöndeki araçlarda %80’e kadar daha az parlama oluştururlar. Opsiyonel olarak, entegre manevra lambasına sahip yeni bir LED sis lambası da mevcuttur.

Arka lambalar ayrıca polikarbonat lensli LED’dir ve polikarbonat lenslere ve farklı açılardan görüntülemeyi kolaylaştırmak ve daha fazla güvenlik sağlamak için yaratılmış yeni bir tasarıma sahip.Araçlar aynı zamanda aynasız kameralı olarak da tercih edilebinecek.



İŞLEVSELLİK

 Öne çıkan özelliklerden biri, kurulumu optimize etmek için 3D olarak tasarlanan ve simüle edilen, merkezi olmayan bir mimariye sahip, en son teknoloji telematik kullanarak uzaktan izlemeye izin veren, bakımı optimize edebilen ve kullanılabilirliği artırabilen bir girişim olan elektrik tasarımıdır.

Ayrıca pratiklik ve bakım hızına odaklanan şirket, ön ızgara için yeni bir sistem geliştirdi. G8 modellerinde açılması kolaydır ve ön iç alana geniş erişim sağlar, amaç buz çözücünün bakımını kolaylaştırmaktır. Bu ön jantının yeni tasarımı, bakımı da kolaylaştırıyor ve daha iyi soğutma sağlayarak lastik aşınmasını ve virajlarda devrilme riskini azaltıyor.


Yeni Güvenlik Seviyesi

8. nesil, Marcopolo’yu benzeri görülmemiş bir güvenlik düzeyine yerleştiriyor. Tüm modeller , Brezilya’da zorunlu olmayan Paradiso 1800 Double Decker dahil , zorlu uluslararası standart R66.02’yi karşılar . Gövdenin yapımında, yapının tüm kolonlarında bulunan ve darbelere ve devrilmelere karşı çok daha fazla direnç sağlayan halkalar sayesinde yeni bir güvenlik konsepti geliştirilmiştir.

Yolcu güvenliğine odaklanan Marcopolo, yan kolon bölümünün genişliğini %25 artırdı ve araçların yan eşiğini 70 mm yükselterek kaza ve devrilme durumunda daha fazla koruma sağladı. 8. Nesil’in güvenlik açısından ana farklarından biri, Brezilya standartlarının gerektirdiğinden %78 daha az deformasyon sağlayan üç sütunlu “B” yapısıyla sürücü kabini için yeni koruma konseptidir. Mühendislik, yeni koruma sistemini geliştirmek için iki yıl boyunca 2.600 saatten fazla test yaptı.

Test sahasında ve bir dış denetim firmasının gözetiminde gerçekleştirilen 40 km/s hızındaki pratik önden darbe testlerinde sistem kontrollü deformasyon ile enerjiyi absorbe edebilmiş ve sürücünün korumasını önemli ölçüde artırmıştır.

Sürücü güvenliği ve görüş açısından kör noktalar ortadan kaldırılmış ve yolun daha kolay görülebilmesi için panel yüksekliği 70 mm düşürülmüştür. “A” sütunu da ayna görünürlüğünü iyileştirmek için 50 mm arkaya doğru yeniden konumlandırıldı. Erişim kapısının alt kısmı, şeritteki nesneleri, yayaları ve biniş platformlarını görmeye yardımcı olmak için camla kaplanmıştır. Yeni bir tasarıma ve yansıtıcı camın genişliğinde %6’lık bir artışa sahip dikiz aynaları da daha geniş bir görüş alanını garanti ediyor. Daha az bileşenle bakımı kolaylaştırır, titreşimleri azaltır ve daha zorlu ve engebeli arazilerde sürücü için daha fazla denge ve güvenlik sağlar. Bir diğer diferansiyel ise opsiyonel olarak sunulan ve aynaların yerini alan kameralı ERV sistemidir.

İç Konfor

Aracın hemen girişinde, biniş sırasında daha fazla güvenlik ve konforu garanti etmek için, Biosafe platformunun bir çözümü olan antimikrobiyal katkılara sahip, tek tip ve dikişsiz bir profile sahip tırabzan entegre edilmiştir. Sürücü kabini ile yolcu odası arasındaki ayırma kapısı, içerideki gürültü seviyesini azaltmak ve akustik konforu artırmak için ek sızdırmazlık ile yeniden tasarlandı. Kilitleme sistemi ve tekerlekler de, çalışmayı daha yumuşak, daha güvenli ve zahmetsiz hale getiren yataklar ve kendi kendine hizalama kullanılarak yeniden şekillendirildi.

Yolcu salonu, hava durumuna göre renk ve yoğunluk değiştiren, farklı ayarlara ve dolaylı aydınlatmaya sahip bir LED aydınlatma sistemine kavuştu.

Yolcu eğlencesi için, yeni G8 modellerinin iç kısmında yüksek çözünürlüklü monitörler ve yüksek kaliteli hoparlörlere sahip yeni bir toplu ses sistemi bulunur. Görüntüler sürücü kontrol merkezinde oynatılabilir. Ayrıca ses ve video kontrolleri yanlarda yer alıyor ve dört kanallı dijital ses sunuyor.

Raf, aynı zamanda, alanda %23’lük bir artışla seyahati daha konforlu ve güvenli hale getirmek için tasarlandı. Daha sağlam olacak şekilde tasarlanmış olup, titreşimleri ve gürültüyü azaltan bir standa sahiptir. Set, yolcunun bagajını koltuğuna yerleştirebilmesi için engelsiz tamamen boş bir alana sahiptir. Ara odak, otomatik aktivasyon ışığına sahiptir. Koridorda hareket eden tek parça tırabzan, yolcuların konaklaması sırasında güvenlik sağlar ve ayrıca antimikrobiyal katkı maddeleri içerir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER