Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Kamyonun Devleri, Ortak Pil Üretecekler

Accelera by Cummins, Daimler Trucks ve PACCAR Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pil hücresi üretimini ve pil tedarik zincirini hızlandırmak ve yerelleştirmek için ortaklık kuruyor.

Kamyonun Devleri, Ortak Pil Üretecekler
14 Eylül 2023 - 11:58 'de eklendi ve 191 kez görüntülendi.

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, Amerika Birleşik Devletleri’nde pil hücresi üretimini ilerletmek için ortak girişim oluşturdu.

Accelera by Cummins, Daimler Trucks ve PACCAR Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pil hücresi üretimini ve pil tedarik zincirini hızlandırmak ve yerelleştirmek için ortaklık kuruyor.

Planlanan ortak girişim, elektrikli ticari araçlar ve endüstriyel uygulamalar için pil hücreleri üreterek, büyüyen temiz teknoloji sektöründe oldukça talep edilen ABD imalat işleri yaratacak. 21 gigawatt saatlik (GWh) kapasiteli fabrika için toplam yatırımın 2-3 milyar dolar aralığında olması bekleniyor.

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, başlangıçta ticari elektrikli kamyonlar için lityum-demir-fosfat (LFP) pil teknolojisi ailesine odaklanacak olan ortak girişimin yüzde 30’una sahip olacak ve ortaklaşa kontrol edecek. Ortak girişim tarafından üretilen LFP pil hücreleri, diğer pil kimyalarına kıyasla nikel ve kobalt ham maddelerine ihtiyaç duymadan daha düşük maliyet, daha uzun ömür ve artırılmış güvenlik gibi çeşitli avantajlar sunabilecek. Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, bu on yıl boyunca pilak teknolojisine olan talebin artmasını bekliyor ve ABD’deki müşteriler, son teknolojiye sahip özel bir pil hücresi fabrikasından yararlanabilecek. EVE Energy [SZSE:310004], %10 sahiplikle ortak girişimde teknoloji ortağı olarak görev yapacak ve sektör lideri pil hücresi tasarımı ve üretim bilgi birikimine katkıda bulunacak. EVE Energy, araç endüstrisi için LFP pil hücrelerinin üretiminde küresel bir lider ve Shenzhen borsasında halka açık olarak işlem görüyor. 

Bu stratejik ortak girişim, sahiplerinin uygun maliyetli ve farklılaştırılmış pil hücresi teknolojisine erişim için gerekli ölçeği oluşturmasına olanak tanıyor ve sonuçta Kuzey Amerika’daki ticari araç müşterileri için değer yaratıyor. Cummins Başkanı ve CEO’su Jennifer Rumsey konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tüm paydaşlarımız ve gezegenimiz için en iyi şekilde karbondan arındırma sorumluluğumuz var. Bu, önemli ortaklarla yakın çalışmayı gerektirir. Bugünkü duyuru bu eylemi yansıtıyor. Sadece müşterilerimiz için önemli bir teknoloji çözümü geliştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enerji geçişini hızlandırıyoruz “dedi. 

İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, “Vizyonumuz, müşterilerimizin operasyonlarını geliştirmek ve operasyonel ve çevresel hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için en yüksek kalitede, yerel olarak üretilen pil teknolojisidir” diyerek girişimin amacına vurgu yaptı. 

Daimler Truck CEO’su Martin Daum, de “Daimler Truck için ortaklıklar ve maliyetlere ve akıllı sermaye tahsisine sıkı bir şekilde odaklanmak, sürdürülebilir ulaşıma giden yolda başarılı olmanın temel kaldıraçlarıdır. Planlanan bu ortak girişim, Daimler Truck’ın ötesinde ölçek ekonomileri sağlıyor. Bu, doğru maliyetle doğru pil hücresi teknolojisine erişimi sağlayan, pil sanayileştirme stratejimizin önemli bir yapboz parçasıdır.” diye konuştu. 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER