Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Kamaz Robocop Kamaz Ambargo Altında Otonom Kamyon Üretecek

Kamaz Robocop Kamaz Ambargo Altında Otonom Kamyon Üretecek
14 Kasım 2023 - 18:34 'de eklendi ve 811 kez görüntülendi.

Dünya çapındaki otomotiv tutkunları, Dakar Rallisi’nde 19 zafer kazanan ünlü Rus KamAZ ismine ve markasına yabancı değiller. Ambargo altındaki Daimler’in eski ortağı Rus kamyon üreticisinin en son yeni ürünü ise, ”Robocop” lakaplı otonom, sürücüsüz damperli kamyon prototipi ve otonom sürüş teknolojisi alanında önemli bir atılımı işaret ediyor.

Kamaz 2017 yılında , tam otomatik pilotlu kamyonların duyurmuştu.”Atlant 49″ adı verilen teste hazır Kamyon 2017 yılında testlerin başladığı Kamaz 43118 isimli aracının otonom versiyonunu Kuzey Kutup Dairesi yakınlarındaki Vostochno-Messoyakhskoye bölgesinin karlı ve buzlu yollarında test edildiğini hatırlattı.Boş ağırlığı 23 ton olan kamyon, 500 beygir gücünde KAMAZ-910.11-500 turbo dizel ve 7 ileri otomatik şanzımana sahip. Damperli kamyonun gövde hacmi 35 metreküp olup, 49 ton yük taşımak üzere tasarlandı.

8×4 şasisi ile 49 tonluk futuristik bir tasarım ancak bu tasarımda bir şoför olmayacak. Araç da kameralar, radar ve lazer sensörleri gibi oto pilot ekipmanları bulunuyor. Otonom sürüş için çok sayıda sensör ve kamera ile donatılan kamyon, otonom sürüşün uygun olmadığı yerlerde ya da bir sorun yaşanırsa direkt olarak gerçek bir sürücü tarafından uzaktan da sürülebiliniyor.

Ruslar hangi motor ve vites kutusunun kullanıldığını ya da otopilot ekipmanını kimin sağladığını açıklamıyor. Ukrayna’daki savaş sonucunda Kamaz son derece katı yaptırımlara maruz kaldı ve kimse bu üreticiyle işbirliği yapmak istemiyor. Yeni insansız damperli kamyon, Sibirya Kemerovo bölgesinde yerel kömür madenlerinde gerçek koşullarda test edilecek.”Robocop” Prototip de ise Kamaz 4454 serisinin tasarımı temel alınarak tasarlandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER