Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Iveco E-Way İstanbul Yollarında

Iveco E-Way İstanbul Yollarında
23 Haziran 2022 - 16:48 'de eklendi ve 685 kez görüntülendi.

Iveco E-Way elektrikli şehir içi otobüsleri tek seferde şarj ile 543 km yol kat edebiliyor.

İETT Genel Müdürlüğü de İveco marka E-WAY ile 6’ncı elektrikli araç testini gerçekleştirdi. 1 hafta kum torbalarıyla İstanbul yollarında test edilen 12 metrelik İveco marka E-WAY model araç, 500 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip olduğu belirtildi.

Üretici firma tarafından İkitelli Garajı’na getirilen araç, günde en az 150 kilometre kum yüklü ve boş olarak 1 hafta boyunca otobüs hatlarında test edildi. Testin son gününde İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet, Teknoloji Geliştirme Müdürü Burak Sevim ve İETT yetkilileri arıcı garaj içinde detaylı bir incelemeye tabi tuttu. Motor, motor kabini ve pil yerleşimleri incelenen araç hakkında firma yetkileri de detaylı bilgiler verdi.

120 kW güce sahip motoru olan İveco E-WAY, 350 kWs lityum iyon pilleriyle 543 kilometre menzil vadediyor. Araçta engelliler için bir elektrikli rampa, 3 kapı, tam klima, sürücü ve yolcular için USB girişleri, 24 koltuk ve 1 elektrikli sandalye alanı bulunuyor.

Bakım, onarım ve verimlilik süreçleri için üretici firma, İveco E-WAY araç filoları için ayrıca kendi tesislerinde bir “otobüs kontrol odası” hizmeti sunuyor. Online sunulan bu hizmet sayesinde aracın tüm teknik değerleri canlı olarak takip edilebiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER