Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İstanbul Otogarı Tarihinde İlk Defa Kapandı

İstanbul Otogarı Tarihinde İlk Defa Kapandı
29 Mart 2020 - 19:49 'de eklendi ve 1911 kez görüntülendi.

İstanbul’da korona virüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs seferlerinin iptal edilmesinin ardından Esenler otogarı ilk açıldığı günden bugüne 7/24 yolcularına hizmet veriyordu ve otogar tarihinde ilk defa kapandı.Ve bununla bilikte şehirler arası otobüsler de ilk defa kontak kapattı.Seferlerin durmasıyla peronlar tamamen boş ve otogar sessizliğe büründü.Normal sefer günlerinde 2 bin otobüs çıkış yapan günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 firma bulunuyor.


İçişleri Bakanlığınca korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında şehirlerarası yolcu taşımacılığına getirilen sınırlandırma ile 15 Temmuz Demokrasi Otogarı boş kaldı. Tarihinin en sakin günlerinden birini yaşayan otogarda tüm peronlar boş kalırken, otobüslerin park alanlarında da az sayıda aracın beklemesi dikkat çekti. Otogar çıkışlarında kurulan kontrol noktalarında polis tarafından özel izinle çıkan otobüsler denetleniyor.

Harem Otogarı da Kapandı

​İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve dün akşam 20.00’den itibaren İstanbul Valiliği tarafından uygulanmaya başlanan “Seyahat İzin Belgesi” sonrasında Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda tüm seferler durdu.
Coronavirus tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerine getirilen kısıtlamanın ardından dün itibari ile ,Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in sosyal medya hesabından ” Harem Otogarının geçici olarak faaliyetleri durduruldu” ğunu açıkladı.

Esnaf, Valilik tarafından alınan kararın ardından yazıhanelerinin camlarına ‘virüs nedeniyle kapalıyız’, ‘geçici olarak araç yoktur’, ‘Covid-19 sebebiyle kapalıyız’, ‘4 Nisan 2020 tarihine kadar seferlerimiz durdurulmuştur’ şeklinde notlar bıraktılar.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER