Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İstanbul Otogarı İSPARK’a Devroldu

İstanbul Otogarı İSPARK’a Devroldu
11 Temmuz 2019 - 17:38 'de eklendi ve 2989 kez görüntülendi.

İBB meclisi toplantısında, Büyük İstanbul Otogarı’nın otopark işletmesi İSPARK’a devredildi.Büyük İstanbul Otogarı’nın otopark işletmeciliğini ise 5 yıl süre ile İSPARK yapacak.Otopark giriş çıkışları ise 1 saat ücretsiz oldu.

Tüm trafik hizmetleri,otobüs giriş ve çıkış ücretleri İSPARK tarafından belirlenecek,otogar içerisinde ki dükkanlar ve ticari alanların tümü ise Emlak Müdürlüğü tarafından tekrar ihaleye açılacak.

Bugün toplanan ikinci oturumda İBB meclisi, Esenler Otogarı’nın otopark işletmesinin İSPARK’a devredilmesini karar altına aldı.

UATOD’un Talebi Red Edildi

İşletmeci derneğin 25 Nisan 2019 tarihli dilekçesi ile kullanım hakkı süresinin 25 yıl daha uzatılması talebinde bulunduğu açıklandı.Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, bu dilekçe doğrultusunda Fen İşleri Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve İSPARK A.Ş’den yeniden değerlendirme istedi.

UATOD’un yaptığı başvuru ile ilgili açıklamalara yer verildi. Büyük İstanbul Otogar işletmesinin 5 Mayıs 2019’da biten sözleşmenin 25 yıl daha uzatılmasına yönelik Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nin 25 Nisan 2019 tarihinde yaptığı başvuru 21 Haziran 2019 tarihli yazısı ile ”Büyük İstanbul Otogarının, yeni otogar alanının yapılıncaya kadar işetme hakkının Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’ne verilmesi ” talebi ise İBB tarafından uygun bulunmadı.

Ekrem İmamoğlu ; TAŞIYACAĞIZ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daha önceki idarenin de planladığı bizim de katıldığımız gibi taşıyacağız ve taşınması gündemde. Bu süreci hızlandıracağız. Bu alan otogar olmaktan çıkmış durumda, çevresini etkiler biçimde metruk duruma düştü. Hızlıca temizlenip düzeltilmesi gerek. Teknoloji merkezine dönüştürme projemizi de meclisimizde ve idaremizde tartışacağız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER