Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İspanyol Alsa Otobüs Grubundan Türkiye’ye Yardım

İspanyol Alsa Otobüs Grubundan Türkiye’ye Yardım
27 Şubat 2023 - 17:46 'de eklendi ve 698 kez görüntülendi.

İspanya Türkiye’de depremzedelere yardım için seferber oldu.Alsa ve çalışanları Türkiye için 2 bin 100 kilo insani yardımda bulundu.

İspanya’da gerek resmi kurumlar, gerekse özel sektör ve sivil toplum kuruluşları (STK), Türkiye’de depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu.İspanya hükümeti, donanmasındaki iki askeri gemiyi bölgeye gönderirken, ayrıca sahra hastanesi kurulması için de Madrid’den bir uçağın kalkacağı bildirilmişti.İspanyolların yoğun desteğinden dolayı toplanan kolilerin mevcut toplanma alanlarına sığmamasından Madrid’deki bazı firmalar depolarını açtı.O firmalardan birisi de otobüs devi ”ALSA BUS” oldu.

Unicef ​​​​İspanya ile ortaklaşa yürütülen kampanya, şirketin müşterilerinin bağış yapabilmesi için güncel duyuruları da devam ediyor.


Alsa , Türkiye’deki depremzedelere çalışanları ve kendisi tarafından bağışlanan 2 bin 100 kilogram insani yardım malzemesi ulaştırdığını bildirdi . Bağışlanan yardım, Türk büyükelçiliği tarafından belirlenen ihtiyaç ve önceliklere uygun oalrak hazırlandı.

Alsa 13 ofisinden topladığı yardımlar arasınd 100 çadır, 300 rüzgarlık, uyku tulumu ve battaniye, çeşitli termal giysiler bağışladı.İspanya’daki Türk büyükelçiliği tarafından teslim edilmek üzere Coslada’da kurulan bir depoya nakledildi.

UNICEF kampanyası

Öte yandan Unicef’in İspanya’nın Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için hazırladığı acil durum fonuna şirket müşterilerinin katkıda bulunabilmesi için 16 Şubat’ta Unicef ​​İspanya iş birliğiyle başlatılan kampanya da devam ediyor .

Alsa, gezginlerin web sitesinde bir bilet satın alırken 1 euro’dan istenen tutara kadar depremzedeler için Unicef’e bağış yapmasına olanak tanıyor . Şirket, müşterilerinin ve çalışanlarının katkılarını dahada büyüterek Unicef aracılığıyla bağışta bulunacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER