Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Irizar İ6S ”Tarihin en verimli OTOBÜSÜ”

Irizar İ6S ”Tarihin en verimli OTOBÜSÜ”
05 Mayıs 2022 - 19:31 'de eklendi ve 1297 kez görüntülendi.

İrizar, i6S’i sunar: “Tarihin en verimli OTOBÜSÜ”

İrizar ; i6S serisinde dokuz yüz elli kg daha az ağırlığı ile, yakıt tüketimi %13 azaltıldı, daha yüksek ve iyileştirilmiş aerodinamik yapısı ile (+ %30), daha az gürültü ve titreşim ve entegre kestirimci bakım sistemlerle bir dizi yenilikler yaptı. Tüm bunlar ve çok daha fazlası, İspanyol şirketinin açıklamalarına tarihindeki en verimli otobüs olan Irizar’ın yeni i6S’si, maksimum verimlilik sunmak için yeniden tasarlandı.

Irizar i6S yenilikler

Mükemmel aerodinamik performans, bu yeni nesil Irizar otobüsünün anahtarı. Aracın ön bölgesinin bir kısmı ve tavan yeniden tasarlandı aynı zamanda ön cam ve diğer ön camların eğriliği üzerinde de hava direncini minimuma indirmek için yeni çalışmalar yapılmıştır . Ayrıca Irizar i6S Efficient, her türlü hava koşulunda geniş açılı bir görüş sağlamak amacıyla dikiz aynalarını dijital görüş kameralarıyla değiştirme imkanı da sunuyor.

Bir başka büyük zorluk da aracın ağırlığını azaltmaktı . Bileşenlerin her birinin ağırlığı analiz edildi ve azaltıldı ve ağırlık dağılımını iyileştirmek amacıyla araç ağırlığı yeniden dağıtıldı. Bununla birlikte, geleneksel yapı malzemelerinin yerine yüksek mukavemetli çelikler ve daha hafif kompozit malzemeler kullanılmıştır.

Bu yenilikler sayesinde yolcular için alan artırılarak ergonomi ve konfor iyileştirildi . Ayrıca gürültüler ve titreşimler minimuma indirildi . Sürücü koltuğu da daha konforlu ve ergonomik hale getirmek ve daha geniş bir görüş alanı sunmak için yeniden tasarlandı.

Daha akıllı bir otobüs

i6S Efficient, geleceğin sürdürülebilir mobilitesi için tasarlanmış verimli, bağlantılı ve güvenli bir otobüs .
Yeni mimari ve gerçek zamanlı olarak kendi kendine teşhis hizmetleri sunan yeni bir iletişim protokolüne sahiptir . Irizar teknolojisi, uzaktan teşhis için önleyici bakım ve çevrimiçi izleme sağlar.

Datik’in geliştirdiği bağlantı sistemleri sayesinde tüm araç kullanım verileri ve istatistikleri, karlılığı maksimuma çıkarmak, rota planlamasını optimize etmek ve bakım maliyetlerini minimuma indirmek için bulutta saklanıyor.

i6S Efficient, kaza önleme için en gelişmiş aktif güvenlik sistemlerini de sunuyor . Ayrıca aracın yapısı güçlendirilerek burulma, bükülme ve önden darbelere tepkisi iyileştirildi, böylece pasif güvenlik artırıldı.

Sürücünün görüş alanı genişletilip iyileştirildi ve ayrıca dijital kamera sistemi hem gece hem de yağmurda her koşulda ve durumda panoramik bir görüntü sunuyor.

Elektroniklerin orta konsola entegrasyonu, kontrollere erişilebilirlik ve sanal saat yüzü, sürücünün araçla etkileşime girmesine, tüm bilgileri hızla almasına ve eğlence ve konfor sistemini yönetmesine olanak tanır.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER