Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

İBB Komisyon Üyesi 7 Yıl Önceki Projeyi Gündeme Taşıdı

İBB Komisyon Üyesi 7 Yıl Önceki Projeyi Gündeme Taşıdı
07 Ekim 2020 - 17:41 'de eklendi ve 1209 kez görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Söğütlüçeşme – Beylikdüzü metrobüs hattının yerine troleybüs hattı kurmayı planlıyor. İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı’nın gündeme taşıdığı proje ise 2013 yılına ait.Sarı geçmiş dönemde de,Türkiye yollarına uygun olmayan Metrobüs araçlarıyla da ilgili ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

Suat Sarı’nın Troleybüs projesi eski İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’nın; “metrobüs hattıyla ilgili olarak troleybüs çalışmalarımız var” açıklamasınla aynı olması konuyu tekrar Hollanda görüşmeleriyle gündeme taşıdı.

TEKRAR HOLLANDA MACERASI

DR Suat Sarı; “Troleybüs araçlarlarla ilgili olarak 2020 başında Belçika ve Hollanda’da bazı firmalarla görüşmeler gerçekleştiğini ifade ederek İstanbul’a şu anda bununla ilgili bir çalışma yapılıyor, elektrikli olacağı için kaç kilometrede bir trafo koyacağız, nasıl bir maliyet çıkar bunlara bakıyoruz.” dedi.Ancak Hollanda da,bu konuda üretim yapan firmaları açıklamadı.

Ülkemizde,otobüs üretiminde ana ve karoser üreticileri mevcutken ve ihracatta dünya sıralamasında önemli bir noktada yer alırken,acaba bu görüşülen firmalar,daha önce ciddi kötü tecrübeler ve maliyetler çıkaran,Phileas marka araçların alındığı VDL grubu mu? Yoksa Avrupa da Troleybüs hatlarından çekilen markalar mı?

Ülkemizde kullanılan bir çok Avrupa ülkesine üretilip ihraç edilen elektrikli otobüsler varken,neden Hollanda ?

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER