Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Hoşdereli Yeni Setra 500 LE

Hoşdereli Yeni Setra 500 LE
22 Ağustos 2023 - 14:00 'de eklendi ve 3502 kez görüntülendi.

Hoşdereli Setra; Daimler otobüs grubunun Avrupa ve dünya’daki otobüs grubu için üretim merkezi haline gelen Mercedes-Benz Hoşdere,grubun lüks otobüs markası olan Setra’nın da orta sınıfta yer alan alçak tabanlı “Multi class ve Business class” serisi otobüslerinin üretimine 2012 yılında Hoşdere’de başlamıştı. Modüler bir platform olan yeni Yeni Setra MultiClass 500 LE serisi neler vaad ediyor?

Mercedes-Benz Türk Hoşdere üretimi olan Yeni Setra MultiClass 500 LE serisi bugün Daimler tarafından duyuruldu. Avrupa ihracat pazarı için üretilen Hoşdereli Setra Ağırlık tasarrufu,hibrit modül ve 12 ve 13 metre geleneksel iki dingil araçların üretimine 2023 sonbaharından itibaren başlaması bekleniyor. AyrıcA küçük otobüs sınıfında olan S 510 LE ve üç dingil S 518 LE’nin üretimi ise 2024’ün başından itibaren başlayacak.

Yeni Setra MultiClass 500 LE serisi ile yakın mesafe de ve çeşitli turlar için üretilen orta sınıf otobüs sınıfında yeni bir sayfa açılıyor. Yeni MultiClass serisi,ikinci nesil Öngörülü Fren Yardımı 2’ye “Predictive Brake Assist 2“ sahip.

2024 sonbahar’dan itibaren sipariş edilebilecek olan ikinci nesil Predictive Brake Assist 2’yi içeriyor. MultiClass 500 LE için, Sideguard Assist 2 dönüş asistanı gibi başka sürücü destek sistemleri de hazırlanıyor.

Setra ; Ağırlık yaklaşık 300 kilogram daha azaltıldı. “Bir örnek: Yaklaşık on iki metre uzunluğundaki geleneksel biçimiyle MultiClass S 515 LE, standart versiyonunda 12 tonun biraz altında. Bu, aynı dolulukta daha düşük yakıt tüketimi veya maksimum yolcu koltuğunda bir artış anlamına geliyor. Modele bağlı olarak bu altı kişiye kadar artıyor” denildi.

Yeni Setra MultiClass 500 LE Dört Farklı Uzunlukta Satışa Sunulacak

Yeni MultiClass 500 LE serisi artık önceki üç model yerine dört modeli içeriyor. Alçak girişli (LE) araçlar olarak; Alçak zemin rahatlığı ve seyahat konforu. Artık model uzunlukları 10,51 ila 14,52 metre arasında değişiyor. Setra, bunların şehir içi ulaşımdan seyrek nüfuslu bölgelerde uzun mesafeli şehirler arası ulaşıma kadar geniş bir uygulama yelpazesi için tasarlandığını belirtiyor. Buna göre otobüsler hem sınıf 1 (şehir içi servis otobüsü) hem de sınıf 2 (şehirlerarası yakın mesafe otobüsü) olarak.

Arka aksın hemen önüne kadar, sürekli olarak alçak tabanlı bir tasarıma sahiptir. “Üç alçak basamak, arka aksın önündeki arka bölüme çıkıyor” yani teker üstü.

Öngörülü Şanzıman Kontrolü (PPC) Kullanıma Sunuldu

Tam otomatik GO 250-8 PowerShift manuel şanzımanla birlikte sürücü, Predictive Powertrain Control (PPC) hız sabitleyicinin en son sürümü tarafından destekleniyor. Topografyaya uyarlanmış otomatik vites değiştirme sistemine bir sürüş stili entegre ediyor. Daimler Buses, otoyollara ve otoyollara ek olarak, PPC’nin genişletilmiş harita materyalinin artık Avrupa’daki neredeyse tüm köy yollarını da kapsadığını belirtiyor.

Modüler bir platform olan yeni Setra MultiClass 500 LE serisi

Setra’nın vurguladığı gibi, yeni model yelpazesi modüler bir sisteme dayanmaktadır. 2.710 milimetrelik ön çıkıntı ve 3.300 milimetrelik arka çıkıntı tüm araçlarda aynıdır. Dingil aralığı önündeki kapı konumları da merkezine 1.540 milimetrelik bir mesafe de aynıdır. Sadece dingil mesafesi ve dingil sayısı değişir.

Setra LE 4 Modüler Seri

– MultiClass S510 LE: Yeni kompakt şehirlerarası otobüs. Sadece 4.500 milimetrelik dingil mesafesi ve 10,51 metrelik uzunluğun yanı sıra sadece 17,3 metrelik dönüş çapı ve maksimum 39 koltuk kapasitesi ile olağanüstü çevik, kompakt otobüs.

– MultiClass S515 LE: 12,21 metre uzunluğu, iki dingili ve 51 adet koltuk ile bu, geleneksel formatta alçak girişli bir araçtır, kentsel ve kırsal alanlarda hemen hemen her türlü yolcu taşımacılığı için çok yönlüdür.

– MultiClass S516 LE: 12,92 metre uzunluğunda, iki akslı, maksimum 55 koltuk kapasitesi ve dolayısıyla şehir içi otobüs, servis ve okul otobüsü ve şirket taşımacılığı için maksimum karlılık sağlar.

– MultiClass S518 LE: 63 koltuğa kadar oturma kapasitesi ve uzunluğuyla alçak taban otobüs grubunda Intouro’dan sonra bir dev. Yeni 500 LE serisindeki en uzun Setra, üç dingilli 14,52 metre uzunluğa sahip. Bu otobüs, yoğun servisler ve okul gezilerinin yanı sıra uzun şehirlerarası yollarda uzmanlaşmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER