Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ford Otosan Çin’de Kamyon Üretecek

Ford Otosan Çin’de Kamyon Üretecek
25 Ağustos 2017 - 18:33 'de eklendi ve 1980 kez görüntülendi.

Ford Otosan’ın Çinli Jiangling Motors Corporation (JMC) Limited Şirketi ile imzaladığı motor teknolojisi, şasi ve kabin üretim lisans anlaşmalarının ardından JMC markası altında üretimine başlanan, Türk mühendislerinin emeği bulunan ilk “JMC HT” model kamyonlar Çin’de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Ford Otosan teknolojisiyle geliştirilen Ecotorq motorlara sahip “JMC HT” modeli, tamamı Ford Otosan’ın Çin’de görevlendirdiği Türk mühendislerin katkılarıyla üretiliyor. JMC HT modelinin tüm mühendislik sorumluluğunun Ford Otosan’a ait olduğunu vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Şasisinden, kabinine tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz, Türk mühendislerinin emeğiyle üretilen kamyonların Çin’de yollara çıkacak olmasından gurur duyuyoruz. JMC ile gerçekleştirdiğimiz lisans anlaşması, Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması olarak teknoloji ihracatında yeni bir dönemin kapılarını açtı” dedi.

Ford Otosan’ın tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlu kamyonlar, Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında Çin’de yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Ford Otosan’ın JMC ile imzaladığı motor teknolojisi, kamyon şasi, kabin üretim lisans anlaşmalarının ardından Çin yollarına çıkmaya hazırlanan JMC HT, A’dan Z’ye Türk mühendislerin destekleri ile üretiliyor. Ford Otosan’ın Türkiye’den Çin’e yaptığı teknoloji ve mühendislik ihracatıyla geliştirilen ilk kamyon modeli olan “JMC HT” otomotiv sanayi ve kamyon üretiminde yeni bir iş modeline öncülük ediyor. Yapılan anlaşma doğrultusunda Ford Otosan teknolojili, Türk mühendisliğinin ürünü Ecotorq motorlu kamyonlar yine Türk mühendislerinin desteğiyle JMC markası altında Ekim 2017 itibarıyla seri üretime geçecek ve Çin yollarında olacak.

Çinli Jiangling Motors Corporation Limited Şirketi ve bu şirketin iştiraki JMC Heavy Duty Vehicle Co. Limited Şirketi ile imzalanan teknoloji lisans anlaşması doğrultusunda Ford Otosan ilk olarak, 2013 yılında fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlarının, JMC markalı araçlarda kullanılmak üzere Çin’de üretilmesine izin vermişti. Ardından, şasi, kabin ve parçalarının tasarımı, üretimi ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili ürün teknolojisi ve know-how aktarımını öngören lisans anlaşması yapılmış, araç geliştirme programına geçilmesiyle de süreç tamamlanmıştı. Yüzde yüz Ford Otosan mühendisliğine sahip Ecotorq motorlarla üretimi başlayan kamyonlar, JMC markası ile satışa sunuluyor olacak.

HAYDAR YENİGÜN: “TÜRKİYE’DE BU BÜYÜKLÜKTE GERÇEKLEŞTİRİLEN İLK LİSANS ANLAŞMASI NİTELİĞİNDE”

 

JMC markası altında Çin’de de üretilerek, yollara çıkmaya hazırlanan Ecotorq motorlu JMC HT kamyonların tüm mühendislik sorumluluğunun Ford Otosan’a ait olduğunu vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi: “Bugün dünyanın en büyük kamyon pazarı Çin’de ve fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz, Ecotorq motorlu JMC HT kamyonlar burada yollara çıkmaya hazırlanıyor. Nisan ayında Şanghay’da yapılan Autoshow fuarında JMC tarafından ‘hero – kahraman’ sıfatıyla tanıtılan ve dikkatleri üzerine çeken kamyonumuz, 2017 yılının son aylarında pazara sunuluyor olacak. Türkiye’de lisanslanan Ecotorq motorlarının ve mühendislerimizin emeğiyle üretilen kamyonlarımızın dünya çapındaki bu başarısı, Ford Otosan ve Türkiye otomotiv sektörü adına önemli bir dönüm noktasıdır. JMC ile gerçekleştirdiğimiz lisans anlaşması, Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması niteliğinde. Dolayısıyla Ecotorq motorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan’ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Bugün, Ford Otosan olarak Avrupa’daki en önemli ticari araç üreticisiyiz. Hem araç hem de motor konusunda tasarım ve mühendislik çalışmalarını gerçekleştiren Ford’un en büyük 3 Ar-Ge merkezinden biriyiz. Ford Otosan olarak, sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücüyle, ileri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Ford Otosan’ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü ile Türkiye ekonomisine ve otomotiv sektörüne katma değer sağlamaktan gurur duyuyoruz.”

FORD OTOSAN’IN ÇİN’DEKİ 12 KİŞİLİK KADROSU

Çinli JMC markasının ilk kez ağır ticari araç geliştirmesi sebebiyle aracın tüm mühendislik standart ve gereklilikleri Ford ve Ford Otosan tarafından sağlanırken, araç geliştirme programı kapsamında sayıları binleri bulan dokümanlar program çerçevesinde Çinli profesyonellere anlatıldı. Araç prototiplerinin üretiminin zamanında yapılması için fazla mesai yapılırken, disiplinli bir mühendis kadrosu da oluşturuldu. 2016’nın Nisan ayında imzalanan Mühendislik Hizmet Anlaşması (ESA) kapsamında Ford Otosan Ürün Geliştirme Departmanı, programın en başından itibaren yönetimini üstlendi ve hedeflere ulaşılmasında büyük rol oynadı.

Ford Otosan ürün geliştirme ekipleri projeye mühendislik desteği verirken, Ford Otosan’ın Türkiye ve global pazarlarda edindiği satış, satış sonrası ve pazarlama konularında ki bilgi ve becerilerin, ağır vasıta pazarına ilk defa girecek olan JMC firmasına, yüzde yüz başarıya ulaşmasını sağlamak amacıyla, ayrı bir uzman ekip de görev alıyor. Ürünlerin Çin pazarı için yeniden yapılandırılması, özelliklerinin pazar ihtiyaçlarına göre belirlenmesi, satış ve satış sonrası ekiplerinin hazırlanması için yaklaşık 2,5 yıldır Çin’de yerleşik olarak çalışan Türk ekibin büyük emeği bulunuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER