Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Flixbus Seferlerine Başladı

Flixbus Seferlerine Başladı
29 Mayıs 2020 - 17:15 'de eklendi ve 1556 kez görüntülendi.

Avrupa’nın Kamil Koç’u Flixbus geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren deneme süreci kapsamında 24 otobüs, 2 hafta süreyle Almanya içi seferlere başladı.

Koronavirüs nedeniyle iki aydan uzun bir aradan sonra, Flixbus, 28 Mayıs’tan itibaren tekrar seferlerine başladı.Şirket ayrıca, Berlin, Leipzig, Nürnberg, Hamburg, Frankfurt am Main ve Münih gibi büyük şehirlerin yanı sıra Bayreuth, Himmelkron, Titisee-Neustadt, Weimar ve Wolpertshausen gibi daha küçük şehirlere de hizmet verileceğini duyurdu. Hizmetler komşu ülkeler Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka’da da yürütülecek.

Alman pazar lideri 22 Mayıs Cuma günü yaptığı açıklamada, toplam 26 otobüsün tekrar yollarda olacağını ve başlangıçta 50 durak yapılacağını duyurdu. Krizden önce 10 kat daha fazla ara duraklarda çalışıyordu, ancak taşeron işletmecileri yavaş yavaş tekrar faaliyete geçmeye çalışıyor.

Flixbus,risksiz seyahat için bazı tedbirler aldı.Bu tedbirler başlıca ; Yolcu tuvaletleri, bulaşım riskine karşı için kapalı kalacak ve yolcu, otobüse bagajını kendi koyup, kendisi alacak. Maske takma  zorunluluğunun yanı sıra otobüse binmeden önce ellerini dezenfekte edecek.

Şoförler otobüs içinde sadece chek in yaparken maske takacak. Sürücünün bulunduğu bölüm emniyet altına alınırken, şoför ile yolcu arasındaki sosyal mesafe, yolculuk boyunca devam edecek.Şoförler bilet satışı yapabilecek ama içecek ve benzeri ürünler satması yasaklandı.

Flixbus “Bu krizden sağ çıkacağız” diyor. “Şirket çok iyi finanse ediliyor.”

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER