Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

EURO5 Normlu Araçlarda UBAK Karmaşası

EURO5 Normlu Araçlarda UBAK Karmaşası
27 Eylül 2024 - 14:19 'de eklendi ve 271 kez görüntülendi.

EURO VI UBAK izin belgesi tahsis edileceğinden, 31 Ekim 2024 tarihi itibariyle bu norma haiz en az iki adet özmal taşıta sahip olmayan firmaların başvuruları dikkate alınmayacak

Uluslararası nakliye firmalarının araç parkındaki Euro5 normuna uygun hiç bir aracına tahsis edilmeyeceği anlaşılıyor. Sadece firmasında en az 2 ve üzeri Euro6 normlarına sahip araçlara, filo araç sayısının çarpanlarına göre Ulaştırma Bakanlığı tarafından, UBAK belgesi tahsis edileceği anlaşılıyor. Geride kalan uluslararası nakliye yapan firmaların araç parkındaki Euro5 normlarına haiz olan hiç bir aracı Ubak belgesini kullanmayacağı anlamına geliyor. Yeni yönetmelik ile yatırım yapamayan uluslararası nakliye yapan firmaları 01/01/2025 itibaren finansman ve vize sorununa ek olarak yeni bir sorun ile de karşı karşıya kalacağını gösteriyor.

2025 YILI UBAK İZİN BELGELERİ DAĞITIMI BAŞVURULARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

”2025 yılında sadece EURO VI UBAK izin belgesi tahsis edileceğinden, 31 Ekim 2024 tarihi itibariyle bu norma haiz en az iki adet özmal taşıta sahip olmayan firmaların başvuruları dikkate alınmayacaktır. 2025 yılı için UBAK izin belgesi almak isteyen firmaların 01-31 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden önce iletişim ve araç norm bilgilerini güncellemeleri, daha sonra UBAK izin belgesi dağıtımı başvurusunda bulunmaları hususu önem arz etmektedir. ”

https://www.und.org.tr/medya-detay/duyurular/2025-yili-ubak-izin-belgeleri-dagitimi-basvurulari-hakkinda-bilgilendirme

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER