Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Euro 7 Takvimi Belli Oldu

Euro 7 Takvimi Belli Oldu
10 Kasım 2023 - 18:47 'de eklendi ve 618 kez görüntülendi.

Euro 7 Takvimi ve uygulama gereklilikleri Avrupa Parlamentosu’nun tamamının oylamasıyla birlikte onaylandı. Karar, 329 milletvekilinin kabulu 230’unun karşı oyu ve 41’i çekimser oy ile onaylandı..

Oylama, Euro 7 standardının iki tarihte başlamasını öngören değiştirilmiş takvimle ilgiliydi ; Toplam ağırlığı 3,5 tona kadar olan araçlar için Temmuz 2030’dan itibaren ve toplam ağırlığı 3,5 tonun üzerinde olan araçlar için Temmuz 2031’den itibaren Euro7 emisyon standartlarında olacak. 

Avrupa Parlamentosu’ndan geçen Euro 7’nin artık tüm üye ülkelerin hükümetleri tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer böyle bir şey olursa, yeni kuralların yürürlüğe girmesi zaten kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.

Yeni kurallar neleri kapsayacak? Euro 7, diğer hususların yanı sıra, 3,5 tonun üzerindeki araçlar için laboratuvarda değil, yolda gerçekleştirilecek daha sıkı egzoz gazı saflık testleri öngörmektedir. Yeni standart aynı zamanda tamamen yeni bir gereklilik olan fren ve lastiklerden kaynaklanan toz sınırını da tanımlayacak. Ayrıca Euro 7, otomobil akülerini kapsayacak ve bunların minimum aşınma direncini belirleyecektir.

Tüm değişikliğin tek cümleyle özetlenebilecek daha pratik bir yanı daha var: Euro 7 standardı sadece filoların değiştirilmesini gerektirecek. Euro 6 kamyonların kullanıma sunulmasının hemen ardından daha da yüksek yol ücretlerine tabi olması, çevre alanlarından dışlanması veya büyük yükleniciler tarafından reddedilmesi beklenebilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER