Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

“Esnaf Batıyor” İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri İBB Önünde Eylem Yaptı

“Esnaf Batıyor” İstanbul Özel Halk Otobüsü Sahipleri İBB Önünde Eylem Yaptı
15 Mayıs 2024 - 19:53 'de eklendi ve 1808 kez görüntülendi.

Özel Halk Otobüsü sahipleri, İBB’den ödeme yapılmadığını belirterek eylem yaptı. İBB binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Erhan Güneş, “Bakın bizim iki önemli problemimiz var; bir ödemeler, ödemelerle ilgili İBB bürolarıyla beş yıldır sürekli görüşmeler içerisindeyiz fakat her seferinde bu ay düzelecek, seçimden sonra düzelecek bu şekilde süregelen bir durum oldu” dedi. Otobüs sahipleri ile belediye yetkilileri arasında yapılan görüşmede 3 bin 41 araç sahibinde toplamda bir milyon 200 bin lira ödeme yapılacağı kararı çıktı.

İETT Genel Müdürlüğü sahada çalışma arkadaşlarımıza çok büyük bir mobing uyguluyor.

İstanbul Halk Otobüsleri adına açıklama yapan avukat Erhan Güneş, esnafın ödemelerle ilgili problem yaşadığını belirterek, “İBB bürokratlarıyla 5 yıldır görüşme içerisindeyiz. Fakat her seferinde ‘bu ay düzelecek, seçimden sonra düzelecek’ denildi. Bu iş sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır.” dedi

“Biz İETT Genel Müdürlüğüyle ilgili çok büyük bir problem yaşıyoruz. İETT Genel Müdürlüğü sahada çalışan arkadaşlarımıza çok kötü mobbing uyguluyor. Araçlarımızda şoförlerimiz çalışamayacak duruma gelmiş. Aracın ön tarafına şoförün gözünün ortasına kamera koymuş. Kulağını kaşısa rapor, su içse rapor, elma yese rapor, bu mobbingin kaldırılmasını talep ediyoruz. İçeride 4 aylık bir ödememiz var. Bu 3 bin 41 aracın ödemesi 5 yıldır her ay içeri gire gire 4,5 milyar lirayı bulmuştur.”

Açıklamanın ardından İBB binası giden temsilciler, yetkililerle görüştü. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, bu ay ekstra 400 milyon liralık bir ödeme yapılacağı sözü alındığı belirtildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER