Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Erduman Tourer Yenilendi

Erduman Tourer Yenilendi
30 Ağustos 2024 - 23:59 'de eklendi ve 964 kez görüntülendi.

Atego kamyon şasisi olarak bilinse de o bir midibüs. Bursalı Türk karoserci Erduman, Tourer’i yeniledi. Avrupa pazarındaki otobüs yüzlü özel midibus’e daha yakından bakın o artık yenilendi.

Avrupa’da minibüs ve otobüsü arasında bir Mercedes otobüsüne sahip olmak isteyen işletmeciler, 10,3 metre uzunluğunda ve tam genişlikte yüksek tabanlı versiyonu da bulunan Tourismo K serisini kullanmak zorunda kalıyordu. Ancak yıllardır ülkemizde Fiat ve Isuzu gibi kamyon şaselerine midibus üretimi yapan karoserciler bu açığı son 10 yılda doldurmuştu ve Avrupa pazarında Türkiye’den, bir midibüs oalrak kendisini kanıtlayarak midibus pazarında yerini almıştı. Tourer birçok konfor ve teknolojiye sahip gerçek bir Mercedes. Hoşdere ve Ulm üretimi otobüs ve midibüsler sizi cezb etmiyorsa, Bursalı Tourer’in alternatif yok.

Tourer Black Edition Mini Travego Yeniledi

Ön gövde de devasa Mercedes yıldızı ile bilinen ve Bursa merkezli premium minibüs üreticisi Erduman’ın amiral gemisi Mercedes’in mini Travego serisi yenilendi. Avrupalı otobüs işletmeleri son 5 yıldır markanın farkında ve ; “Bu konsept bizi ikna etti.” diyor.

Tasarım Konsepti

Elbette,bir ön yargı ile “Atego” bu diyebiliriz. Şasi Mercedes-Benz Atego 12.240 şasisi ile üretiliyor.Ancak bir kamyon şasisi ile dönüşmüyor. Almanya’dan ithal edilen şasi üzerine inşaa ediliyor. Kübik tasarımı ve manevra kabiliyeti yüksek Tourer HD karoseri, tamamen önden motorlu şasesi ile Bursalı ustaların ve mühendislerin yenileme değil tamamı ile yeni gelenekleri ile üretiliyor. Avrupa’nın merkezinden,batısından ve doğusuna güneyine, kuzeyine kadar ithal otobüs ve midibüs bayilerinin kamyon şaseli otobüsler ve midibüslerden uzak durmayı tercih etselerde Bursa’ya karşı özel bir ilgi son 10 yıldır revaçta. Her şeyden önce, önden motorlu bir araç satılıyor ve bu Türk rakipleri’nin orta avrupa’da satılan midibüsleri karşısında biraz farklı. Ve “yolcu kısmında ses ve ısı yalıtımından” uzak olduğu vurgulanıyot ancak, altı silindirli OM 936 motor şoför mahallinin yanında. Bu bir midibüs, taban ve giriş yüksek ancak, motor tüneli çıkıntısı yok ve önden başlayıp arkaya doğru koridor altında kamufle olmuş. Toplam 3,65 metrelik yükseklik 2.40 genişlik ve 1,92 metrelik ayakta durma yüksekliği, özellikle kendine güvenen iddialı ön gövde tasarımıyla birlikte, Tourer’e Mercedes-Benz/Daimler Bus partnerinin amiral gemisi yeni Travego gibi “heybetli” bir görünüm kazandırıyor.

Bir travego kadar yüksek olsada, otomatik olarak ön kapının altında bulunan ek bir basamakla binişlere akıllıca çözüm bulunmuş . Yan camların alt tasarım ile Setra’ya da gönderme yapmış. Tourer 8 ve 9 metrelik olarak iki seçenekte sunuluyor (9,46 metrelik uzunluklar da mevcut) ve toplam 30 ila 35 kişilik koltuk kapasitesi mevcut.

Tourer’in toplam ağırlığı 12 ton ve boş ağırlığı 8,5 ton.Yolcu başına tam olarak 100 kilo yük ve 7,5 metreküpe kadar depolama alanına sahip devasa arka bagaj ile 214 litrelik alanı mevcut.

Yüksek olan orta koridor, aracın genişliği yalnızca 34 santimetrelik koridor genişliğiyle fark ediliyor, ancak bazı tam boyutlu otobüsler yalnızca biraz daha fazlasını sunuyor. Suni deri kaplı ve büyük Mercedes logosuyla süslenen Sege koltukları bulunuyor.

Şoför mahali aynı zamanda Mercedes Benz otobüsleri hatırlatıyor ve bu şık mahal Erduman markasını da diğer birçok kasa üreticilerinden de ayırıyor. Yıldızlı çok işlevli direksiyon simidi ve tipik Mercedes menüsüne sahip yüksek kaliteli ekranlar ise standart.

Arabanın işçiliği iyi ile çok iyi arasında tanımlanabilir, Tamamı parlak gümüş kapaklarla ince bir şekilde kaplanmıştır ve pencere sütunlarındaki LED renkli şeritler biraz lüks bir hava katmaktadır.

240 beygir ve otomatik altı vitesli Powershift şanzıman ile ve Telma’nın retarder mevcut. Önde havalı süspansiyona (Körük) sahip sağlam şasinin konforlu sürüş özellikleri mevcut. Kamyon şasisi olarak bilinse de farkı, dingil mesafesinin beş metreden az olması nedeniyle dar yollarda turlar için de geçerli olan küçük dönüş çapının olması ve Mercedes’in şasisine üç yıl ve 250.000 kilometre garanti vermesi de ayrıca önemli bir satın alma faktörü.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER