Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yerli Elektrikli Sileo Almanya’nın Gözdesi Oldu

Yerli Elektrikli Sileo Almanya’nın Gözdesi Oldu
25 Nisan 2021 - 22:53 'de eklendi ve 794 kez görüntülendi.

Almanya’nın önemli elektrikli otobüs üreticileri arasında yer alan Sileo Bozankaya S12 serisi ile Almanya Nordhausen’de

Sileo S12 markasının elektrikli otobüslerinin 2020’nin ikinci yarısında kullanılmaya başlanmasının ardından 2021’in başında zorlu teste tabi tutuldu. Sıfırın altında 26 derece ve bol karla Nordhausen bölgesinde yapılan testleri,başarıyla geçti.

Verkehrsbetriebe Nordhausen GmbH Genel Müdürü Thorsten Schwarz ;

“Toplam altı elektrikli otobüs sipariş edildi. Şu anda beş otobüs kullanılıyor. Soğuk havalarda soğukla ​​ilgili sürücüler yapılan testlerde hiç bir problemle karşılaşmadı. Aşırı soğuğa ve kara rağmen en az 170 kilometre menzile ulaşıldı. Bu, ilçedeki hat güzergahının ihtiyaçları için tamamen yeterlidir. ”dedi.

Otobüsler genellikle bir gecede tam bir şarj döngüsü ile yaklaşık beş saat sürede dolumu yapılıyor; daha kısa ara şarjlar, gün içinde bile 10 kata kadar mümkündür.


“Mevcut giriş aşamasında, şarj cihazı, veri yolu ve operasyonel izleme sistemi arasında sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır. Bu, kontrol merkezindeki operasyonel parametrelerin kontrolünü iyileştirmeye yardımcı oluyor.Altıncı ve dolayısıyla sonuncusu olan elektrikli otobüs Mart ayı sonunda hizmete girecek ” dedi

Thorsten Schwarz ayrıca birkaç ilginç rakamdan söz ediyor: “Beş elektrikli otobüs birlikte yaklaşık 60.000 kilometre yol kat etti. Bu 56,3 ton karbondioksit tasarrufu sağladı. Tüketim değerleri yaklaşık 1,1 kWh / km’dir. Toplamda, kinetik yavaşlama enerjisinin yaklaşık% 75’i bataryalara geri besleniyor (geri kazanım oranı veya fren enerjisi geri kazanımı). “

Elektrikli otobüslerin otobüs şoförleri ve yolcuları tarafından nasıl kabul edildiği sorulduğunda Schwarz mutlu bir şekilde şunları bildiriyor: “Operasyonların ve proje yönetiminin öznel değerlendirmesi, test öncesi çok kritik önyargılarla yüklenen elektrikli otobüslerde birçok olumlu gelişme ve eğilim görüyor.Türk üretimi otobüsler için yolculardan olumlu geri dönüşler aldık. Sürücülerden gelen geri bildirimler de ağırlıklı olarak olumlu. ” dedi.


Foto: Markus Schraps

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER