Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Elektrikli Çekici ve Kamyon Pazarı

Elektrikli Çekici ve Kamyon Pazarı
09 Ağustos 2023 - 16:16 'de eklendi ve 410 kez görüntülendi.

Hazır ya da Değil: Avrupa’da Sıfır Emisyonlu Kamyonlara Geçiş Dönemi. Avrupalı kamyon üreticilerinin sıfır emisyonlu kamyon satışlarını benimsemeye hazır olup olmadıkları henüz netlik kazanamadı.Ancak üreticiler bir ticari kamyon ya da çekicinin,tek şarjda kat edilebilenecek menziller konusunda hâlâ yetersiz olduğu nakliyecilerin en büyük çekincesi.Pil sorunu: Sabit bir pil beslemesinin güvence altına alınması çok önemlidir. Bazı üreticiler uzun vadeli tedarikleri güvence altına alırken, diğerlerinin kaynak kullanımı veya ortaklıklar ile kendi batarya değer zincirlerini kurmaları gerekiyor. Çin, batarya piyasasına liderlik ediyor.

Küresel rekabet: Avrupa kamyon pazarı için pek de dile getirilmese de gizli bir endişe. ABD ve Çin’den gelen Tesla ve BYD, yerleşik üreticiler için potansiyel bir tehditler bulunuyor. Çin’in güçlü batarya üretimi ve tedarik zinciri gizli ama bğyğk bir endişe.

Avrupalı üreticiler, ABD ve Çinli meslektaşlarına kıyasla daha iyi hazırlık göstermektedir. AB’de yaklaşan katı CO2 standartları, Avrupalı üreticileri 2030 ve 2040 için gönüllü sıfır emisyonlu satış hedeflerini açıklamaya teşvik ediyor.

Liderliği korumak: Avrupalı kamyon üreticileri bir adım önde olmak için ağır hizmet araçları için CO2 emisyon standartlarından yararlanmanın peşindeler. Ancak, Avrupa Komisyonu tarafından önerilen hedefler yeterli olmayabilir. Raporlar, yakıtların kapsamlı bir şekilde kapsanması ve hariç tutulmasıyla 2030 yılına kadar -%65 ve 2035 yılına kadar -%100 olmak üzere daha iddialı CO2 azaltma hedefleri önermekte.

Sürdürülebilir bir gelecek: Sıfır emisyonlu kamyonlara geçiş, daha yeşil bir taşımacılık endüstrisi için çok önemlidir. Avrupa, ticari araç teknolojisinde liderliğini korumak için sağlam CO2 standartlarına, kapsamlı batarya ekosistemlerine ve hedeflenen mevzuata öncelik vermelidir.

Hangi şirketler sıfır emisyonlu kamyonlara giden yolda lider durumda?

Scania, Mercedes-Benz Trucks ve MAN, kamyon markaları arasında başı çekiyor. 2040 yılına kadar veya daha erken bir tarihte %100 sıfır emisyonlu kamyonlara ulaşmak için plan ve stratejiler açıklamaya devam ediyorlar.

Volvo şu anda 2030 yılına kadar %70 BEV kamyona sahip olma hedefiyle BEV kamyonlarında en iyi pazar lideri. Ancak, %100 sıfır emisyonlu kamyonlara ulaşmak için belirli bir hedef belirlemediler.

Mevcutda geride kalan yok ancak Renault ve IVECO DAF pazarı takip ediyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER