Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

eCitaro Avrupa Pazarının Lideri Oldu

eCitaro Avrupa Pazarının Lideri Oldu
04 Şubat 2022 - 15:03 'de eklendi ve 695 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz dünyanın en çok satan citaro şehir otobüsü serisinde, eCitaro ile tamamen (elektrikli şehir içi otobüsü) e-mobiliteyi yeni bir düzeye çıkarıyor. Daimler Otobüsleri burada ve uzun vadede pazarda sürdürebilir hizmet için ecitaro ile otobüs şirketlerine e-mobilite genel sistemi geliştirdi. Mercedes-Benz, eCitaro elektrikli otobüslerinin satın alınmasından çalıştırılmasına ve servisine kadar müşterilerine özel paket çözümler sunuyor.

Wim Chatrou – CME Solutions tarafından yayınlanan 2021 yılı Avrupa Otobüs Pazarı Raporu’na göre Almanya, elektrikli otobüs pazarında 2021’de Avrupa’nın lider ülkesi oldu.33 yakıt hücreli otobüsle birlikte 555 adet pilli elektrikli otobüs teslim edildi.Ve 2021 yılında elektirkli otobüse olan talep Almanya’dan daha fazla adette hiç bir Avrupa ülkesinde kaydedilmedi! Mercedes-Benz ise eCitaro ile ülkenin lider elektrikli otobüs üreticisi olarak pazarda ilk sırayı aldı.

Almanya’daki KBA’dan (Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu). Wim Chatrou omnibus.news ile yaptığı röportajda,2021’de Mercedes-Benz 1’nci VDL 2’nci ve MAN 3’ncü sıraya yükseldi.2020 elektrikli otobüs pazarında lider olan Solaris için 2021’de Almanya pazarında işler pek iyi gitmese de İspanyol CAF Group çatısı altındaki Polonyalı üreticinin hala Avrupa’ya yönelik beklentisi var.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER