Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

eActros Uzun Yol Serisi İle Geliyor!

eActros Uzun Yol Serisi İle Geliyor!
20 Haziran 2022 - 22:53 'de eklendi ve 701 kez görüntülendi.

Daimler’den Uzun yol taşımacılığı için akülü elektrikli çekici/kamyon: Mercedes-Benz eActros LongHaul konsept prototipini Eylül ayında IAA Hannover fuarında tanıtacak.Yeni Actros da Piller lityum-demir fosfat hücresi teknolojisini (LFP) kullanılıyor ve 30 dakikadan kısa sürede yüzde 20 ila 80 arasında şarj edileniyor.

İlk prototipler şimdiden yoğun testlerden geçiyor ve eActros LongHaul bu yıl halka açık yollarda test edilecek. Önümüzdeki yıl, üretime yakın prototipler,testler için müşterilerinin beğenisine sunulacak.Elektrikli çekici serisinin 2024 yılı için hazır olması planlanıyor. Tek bir pil şarjı ile uzun yol taşımacılığı için üretilecek olan eActros (LongHaul) yaklaşık 500 kilometre menzile sahip olacak. E-kamyon, yüksek performanslı şarjı veya megawatt şarjı da sağlayacak.

Mercedes-Benz Trucks, 2030 yılına kadar Avrupa’da yerel olarak CO2 içermeyen yeni araçların oranını yüzde 50’nin üzerine çıkarma hedefini sürdürüyor.

Mercedes-Benz Elektrikli eActros Uzun Yol Serisinin Avantajları


Bataryalı elektrikli, alternatif çekiciler arasında en yüksek verime sahip. Bu nedenle eActros LongHaul, tamamen pille çalışan tahrikiyle yüksek düzeyde enerji verimliliği sağlıyor ve eActros LongHaul’un tek bir şarjla mümkün kıldığı yaklaşık 500 km’nin ötesinde bir menzili bulunuyor. Ek olarak, kamyon sürücülerinin sürüş sürelerine ilişkin yasal kısıtlamalar, duruma bağlı olarak daha uzun menzil ihtiyacını sınırlandırmaktadır. Menzil kısa değil, AVruap standatlarında tır ve kamyon sürücüleri, maksimum 4,5 saatlik sürüşün ardından minimum 45 dakikalık molalarda kalan rota için enerji yeniden şarj edilebilir. Bu nedenle eActros LongHaul, uygun mesafeler ve ücretlendirme seçenekleriyle planlanabilen güzergahlarda düzenli olarak kullanıldığında nakliye şirketleri için doğru seçim olduğunu vurguluyor.

Ortak Şarj İstasyonları Geliyor

Daimler Truck, TRATON GROUP ve Volvo Group, uzun mesafe taşımacılığı elektrik şarj istasyonları kuracak.Bu ortak girişimi kurmak için üç büyük kamyon ve otobüs üreticisi arasında bir anlaşma imzaladı. Bu, Avrupa’da akülü elektrikli ağır hizmet uzun yol kamyonları ve otobüsleri için kamuya açık yüksek performanslı bir şarj istasyonu ağının kurulmasını ve işletilmesini sağlayacak.Mercedes-Benz Trucks, depo şarjı konusunda Siemens Smart Infrastructure ve ENGIE ile birlikte çalışıyor.

Ayrıca Daimler Truck, “uzun mesafe kamyon taşımacılığında yüksek performanslı şarj” (HoLa) projesine katılıyor. VDA’nın himayesindeki projenin amacı, akülü elektrikli uzun mesafeli kamyon taşımacılığı için seçilmiş yüksek performanslı bir şarj altyapısının planlanması, inşası ve işletilmesidir. Almanya’da dört noktada iki adet yüksek performanslı Megawatt Şarj Sistemi (MCS) şarj noktası kurulacak ve gerçek kullanımındada test edilecek. Projede endüstriden ve araştırmadan çeşitli diğer konsorsiyum ortakları yer alıyor.

Mercedes-Benz Trucks CEO’su Karin Rådström: “Ağır uzun mesafe taşımacılığının elektrifikasyonu, CO2 nötrlüğüne giden yolda bir sonraki kilometre taşıdır. eActros LongHaul, müşterilerimiz için ekonomik olarak uygun olması planlanan akülü elektrikli bir araçtır. Ekibim ve ben bu yenilikçi kamyonu müşterilerimize ve halka Eylül ayında sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

eActros LongHaul’da kullanılan piller, lityum-demir fosfat hücre teknolojisini (LFP) kullanır. Bunlar, her şeyden önce, uzun bir hizmet ömrü ve daha fazla kullanılabilir enerji ile karakterize edilir. Piller, yaklaşık bir megavat çıkışlı bir şarj istasyonunda 30 dakikadan daha kısa bir sürede yüzde 20’den yüzde 80’e şarj edilebilir. Megawatt şarj ile birlikte tek şarjla uzun menzil, geleneksel kamyonlarla aynı seviyede genel menzil sağlar ve böylece iki vardiyalı operasyonlara olanak tanır. Araç ayrıca çok hoş bir sürüş deneyimi için özellikle iyi dengelenmiş bir aktarma organı ile karakterize edilir. Ek olarak, eActros LongHaul, üreticinin çok sayıda güvenlik yeniliğine sahiptir. Akülü elektrikli uzun mesafe taşımacılığına yönelik Mercedes-Benz Kamyon konseptinin özü, müşterilere araç teknolojisi, danışmanlık, şarj altyapısı ve hizmetlerden oluşan bütünsel bir çözüm sunmaktır. eActros LongHaul, karlılık, sürdürülebilirlik ve güvenilirlik açısından müşteriler için doğru seçim olmalıdır.” dedi.

eActros Haber.MagazinUlasim
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER