Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Koluman Derman NATO Yolunda

Koluman Derman NATO Yolunda
28 Haziran 2019 - 17:00 'de eklendi ve 2681 kez görüntülendi.

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen ilk zırhlı araç taşıyıcısı Derman, Türkiye’deki tüm testleri başarıyla geçti.

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. tarafından üretilen “Derman” zırhlı askerî lojistik aracı, NATO testlerini bir bir geçerek dünya sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Mersin’de önceki gün gerçekleştirilen son testlerde, tam kapasite ile motor gücü denendi. Araca 48 ton yük yüklendi ve arkasına 35 tonluk kamyon bağlandı. Arkasındaki araç fren yaparken, Derman, hem üzerindeki yükü taşıdı hem bağlı aracı çekti. Aynı test asfalt ve kum zeminde tekrarlandı. Yaklaşık 40 derecelik sıcaklıkta gerçekleşen bu denemelerde Derman, tam not aldı

FUARDA SERGİLENECEK

Koluman Otomotiv Endüstri’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirdiği Derman, NATO’ya uyumluluk sertifikalandırması çalışmaları doğrultusunda Türkiye’deki son testini Tarsus’taki fabrikada tamamladı. 8×8 sınıfında olan Derman böylece NATO uyumluluk sertifikası sürecine girdi. Derman, İngiltere’de gireceği testlerin ardından NATO sertifikasına sahip olacak ve NATO’ya üye ülkelere yönelik ihracat kapısı da açılacak.

83 TONLA 6 KİLOMETRE

Motor performans ve motor soğutma testleri kapsamında üzerine 48 ton ağırlık yüklenen Derman, 35 ton ağırlığında “tam frenleme” yapan bir kamyonu 6 kilometre boyunca çekti. 40 derece sıcaklıkta maksimum tork gücüyle yapılan test, hem asfalt hem de toprak yolda tekrarlanırken, iki test de başarıyla tamamlandı. Testler için son olarak önümüzdeki hafta İngiltere’deki test merkezi MIRA’ya gidecek olan Derman, burada gireceği arazi kabiliyeti, elektromanyetik uyumluluk gibi testlerin ardından NATO sertifikası alabilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER