Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Daimler’in Hızlı Amerikan Çekicisi Cascadia Tesla’yı Geride Bıraktı

Daimler’in Hızlı Amerikan Çekicisi Cascadia Tesla’yı Geride Bıraktı
24 Mayıs 2022 - 19:21 'de eklendi ve 852 kez görüntülendi.

Daimler’in yan kuruluşu Freightliner, 370 kilometre menzilli elektrikli ağır hizmet kamyonu eCascadia’yı tanıttı. Daimler hız açısından Tesla’yı geride bıraktı.Klasik Freightliner burunlu bir Amerikan çekicisi ve elektrikli serisinin adı eCascadia olmasına rağmen, amiral gemisi. Cascadia ister elektirkli ister dizel olsun, böyle uzun burunlu Freightliner her zaman etkilemiştir insanları. Bu çekiciler standartlardan ötürü yakın coğrafyamızda neredeyse tükenmiş olması üzücü. Standart bir Cascadia’da, burunun altında 15 litreye kadar altı silindirli Detroit Dizel motorumda bulunuyor ve 560 beygire kadar,2500 Newton metre tork ile büyülüyor adeta. 

Daimler Hızlı Çekicisyle Tesla’yı Geride Bıraktı

FREİGHTLİNER ECASCADİA, KUZEY AMERİKA’DA SERİ ÜRETİME GİRİYOR

Daimler Trucks North America (DTNA), seri öncesi modellerin müşterilerde kapsamlı testlerinin ardından şimdi de akülü elektrikli çekici modeli Freightliner eCascadia’nın üretim versiyonunu sundu. Üretimin bu yıl içinde Freightliner’ın Portland, Oregon tesisinde başlaması planlanıyor. Freightliner, bugüne kadar elektrikli kamyon için yaklaşık 700 adet sipariş aldı.

Daimler Truck ve ABD markası Freightliner, müşterilerle günlük operasyonlarda bir milyon milden (1,6 milyon kilometre) fazla testten sonra, 2022’de seri üretime girecek olan tamamen elektrikli eCascadia’yı kısa süre önce haberini duyurmuş oldu.

Kuzey Amerika’da en çok satan ağır hizmet kamyon platformu üzerine inşa edilen,  pille çalışan yeni Freightliner eCascadia , müşterilere sektör lideri Cascadia’nın sıfır emisyonlu bir versiyonunu sunuyor. Müşteri teslimatlarının 2022’de başlaması ve Daimler Truck ve ABD’li müşterilerinin CO2 nötr taşımaya doğru bir adım daha atması bekleniyor.

Freightliner, 2018’den bu yana, yerel teslimat, gıda dağıtımı ve paket teslimatı da dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamaları kapsayan testler müşterileri ile birlikte deneyim kazandı. Çok sayıda prototip testinden sonra Daimler Trucks, Freightliner etiketi altında eCascadia ile Kuzey Amerika’daki ilk elektrikli kamyonunu piyasaya sürdü. Kuzey Amerika’daki en çok satan ağır hizmet kamyon şasesine dayanan eCascadia, bölgesel teslimat operasyonları için tasarlanmıştır. ve 370 kilometreye kadar olan menzili bulunuyor.

Freightliner eCascadia, ölçeklenebilir Detroit ePowertrain elektrikli tahrikle donatılmış. CATL tarafından sağlanan 194 kWh, 291 kWh ve 438 kWh kapasiteli üç lityum iyon pil seçeneği mevcut. En büyük pil paketi için şarj süreleri bir buçuk ila üç saat, iki ila dört saat ve iki ila altı saat aralığında. Sürüş söz konusu olduğunda, eCascadia, aksa tamamen entegre olan ve elektrik motorunu, şanzımanı ve elektroniği tek bir pakette birleştiren modüller teknolojiye sahip. Tek motorlu aks, 195 hp ve maksimum 1.560 Nm tork sunar. İki tahrikli dingil ile donatılmış, 395 beygir ve 3.120 Nm torku mevcut. Daimler, eCascadia’nın kendisi için pil-aks kombinasyonuna bağlı olarak 320 ila 470 beygir arasında bir güç aralığı belirliyor.Freightliner, bir eCascadia da izin verilen toplam ağırlığını 37 tonun biraz üzerinde. 

Kapsamlı geliştirme ve çeşitli prototipler aracılığıyla yapılan titiz testler birden fazla akü ve aktarma organı seçeneğine sahip, tipik olarak 230 mil veya 370 km (konfigürasyonlara bağlı olarak) araç menzili sağlayan güçlü ve verimli bir akülü elektrikli kamyonla sonuçlandı. eCascadia , örnekleri son mil lojistiği, yerel ve bölgesel dağıtım ve depodan depoya uygulamaları içeren depo yüklemesine izin veren kısa mesafeli rotalar için idealdir .

Daimler Truck , küresel platform stratejisi bağlamında, tamamen elektrikli kamyonlar için küresel olarak tek tip bir temel mimari sunuyor: ePowertrain. Geçen yıl Mercedes-Benz eActros’un ve bu yılın sonlarında Mercedes-Benz eEconic’in piyasaya sürülmesinin ardından, Freightliner  eCascadia , şirketin Daimler Truck North America’nın Detroit markasıyla birlikte geliştirilen kendi ePowertrain’ini de içeren yeni ürünü.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER