Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Daimler’den Hidrojen Bazlı Otobüsler

Daimler’den Hidrojen Bazlı Otobüsler
03 Mart 2022 - 18:35 'de eklendi ve 918 kez görüntülendi.

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile birlikte üreticiler düşük karbon ekonomisi ve enerji politikaları ile ilgili seçenekleri geliştirmeye devam ediyor.

Daimler Truck,geleceğin enerji kaynağı olarak yalnızca pillere değil, aynı zamanda hidrojene de güveniyor. Daimler Truck Holding AG Yönetim Kurulu Üyesi Martin Daum, geçtiğimiz hafta sonu Alman gazetesi Welt am Sonntag ile yaptığı röportajda,yeni emisyonsuz bir dünya için ”gelecekte gazın yalnızca kamyonlar da güç sağlamayacağını” belirtti.

Daimler Truck, hidrojen yakıtlı kamyonlara ek olarak yakıt hücreli hidrojen yakıt bazlı otobüsler üretmek istiyor. CEO Martin Daum WELT AM SONNTAG ile yaptığı röportajda, “yakıt hücreli kamyonun ardından,yakıt hücreli yeni şehirler arası otobüslerde gelecek.Uzun mesafeler de Hidrojen tankları, pillerden daha fazla enerji depolaması anlamına geliyor” dedi. ayrıca Daum, “Şehir trafiğinde pille çalışmak daha iyi bir seçenek” dedi.

Daum, Daimler Truck’ın “AB’nin 2025 ve 2030 için CO2 filo hedeflerini kesinlikle karşılayacağını” doğruladı ve ”Hedefimiz, 2039 yılına kadar en önemli pazarlarımızda dizel araç teslimatını durdurmak” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER