Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Daimler Hibrit Yakıtlı Şehirlerarası Otobüsün Haberini Intouro K İle Verdi

Daimler Hibrit Yakıtlı Şehirlerarası Otobüsün Haberini Intouro K İle Verdi
15 Nisan 2022 - 1:58 'de eklendi ve 1839 kez görüntülendi.

Citaro Hibrit den sonra,Avrupa yolları için yeni Hibrit otobüs.Daimler Truck,Hoşdere de geliştirşen ve yeniden tasarlanan ödüllü otobüsü Intouro’nun K hibrit serisini tanıttı.Üreticinin amacı Intouro K ile yakıt tasarrufunu daha da etkinleştirmek.Yeni Intouro K 10,75 m uzunluğu ve 18,34 m dönüş çapı ile kısa orta ve butik uzun mesafeler için tasarlandı. Aynı zamanda, Intouro yelpazesi çok yönlü, özellikle kullanışlı ve geniş bir kullanım alanına sahip ekonomik yakıt sistemleri ile de bir otobüsü içerecek şekilde de genişletilmiş oldu.

Intouro K’nin motor gücü ya 220 kW (299 hp) ya da 260 kW (354 hp)’dir. Şirketler dört şanzıman seçeneği arasından seçim yapabilir bunlar;manuel altı vitesli şanzıman, tam otomatik Mercedes-Benz PowerShift şanzıman veya Voith ve ZF otomatik şanzıman.

Hibrit Intouro ailesinde otomatik şanzımanlı tüm iki akslı modeller için satış da olacak,ancak yeni Intouro K serisi ile de orta mesafeli olsa da Daimler’e göre ilk hibrit otobüs şehirlerarası otobüs olarak görücüye çıktı.

Intouro hybrid’in temel işlevi son derece basit bir elektrik motoruna sahip.Yeni teknolojisi ile birlikte otobüs duraklama yaptığında ve hareket halinde bir jeneratör olarak çalışıyor ve fren enerjisini de elektriğe dönüştürüyor.Ek olarak, elektrik motorundan rölanti devrinde hafif bir destek ile, içten yanmalı motorun verimini artırıyor ve yakıt tüketiminde azalma sağlıyor. Intouro söz konusu olduğunda, Daimler’in açıklamasına göre, sürekli gaz ve fren değişimi ile özellikle şehir içi ve trafikte belirginleşiyor bu da yüzde 5’e kadar tasarruf sağlıyor.

Hibrit temel bir bileşeni ise elektrik motorudur. Entegre güç elektroniğine sahip disk şeklindeki ünite ve 8 cm kalınlığında içten yanmalı motor ve otomatik şanzıman arasında kullanılıyor.Değerler ise 14 kW, torku 220 Nm’dir.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist

Intouro hybrid’in güç depolaması iki modülden oluşuyor. Her modül 16 çift katmanlı kapasitör içermekte.Her iki modül birlikte toplam 2 Ah kapasiteye sahiptir ve yerden tasarruf etmek için sol arkadaki çatıya hareket yönünde monte edilmiş. Bu kapak,modülleri dış etkilerden ve güneş ışınlarından koruyor. Aynı zamanda, delikli bir yan panel, hava akışı yoluyla gerekli soğutmayı sağlıyor.Bir invertör, elektrik motorunu çalıştırmak için depolanan doğru akımı alternatif akıma dönüştürüyor. Hem inverter hem de elektrik motoru su soğutmalıdır. Maksimum 65 santigrat derece olan bu düşük sıcaklıkta soğutma için ek soğutucu, yerden tasarruf sağlamak için araç soğutucusunun altına yerleştirilmiştir.


Pillerin aksine, süper kapaklar, durma ve çalıştırma sırasında şarj etme ve boşaltma arasındaki sürekli hızlı değişim için idealdir. Pili şarj etmek için Intouro hybrid’i 50 km/s’den dururken bir kez frenlemek yeterli oluyor.Hibrit tahrikin ek ağırlığı ise 254 kg’dır. Bu nedenle, toplam koltuk sayısı biraz azaltıldı.

Mercedes-Benz Intouro K
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER