Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ulm’da Boyanan 100 Bininci Otobüs Setra

Ulm’da Boyanan 100 Bininci Otobüs Setra
07 Aralık 2022 - 17:40 'de eklendi ve 1308 kez görüntülendi.

Daimler Almanya Neu-Ulm‘daki fabrikasında 100 bininci otobüsünü boyamış.100 binici otobüs Setra’nın üretmiş olduğu çift katlı S 531 DT serisi oldu.Aracın teslimatı ise üretim aşaması tamamlandıktan sonra Lüksemburg merkezli otobüs şirketi Demy Schandeler’e teslim edilecek.


Finish departmanından önce fotoğrafları yayınlanan,Daimler Otobüslerinin boya departmanı 1998 yılında Neu-Ulm’da kuruldu. O zamandan bugüne Avrupa üretim ağındaki Setra ve Mercedes-Benz markaları altındaki tüm Daimler otobüsleri burada boyandı..Bugün Ulm’de boyanan 100.000’nci otobüs olan Setra’nın dış ve iç tüm kaplama ve kaporta boya gövde parçalarının tüm araç üzerindeki son montajı burada yapılıyor. Bu boyahane tam 18.000 metrekare ve 350 işçi ve desinatör çalışıyor ve kapasite olarak günde 40 adede kadar otobüs boyanabiliniyor. Setra’nın ayrıca renk yelpazesi, müşterinin talebi üzerine ek renk nüansların da içerecek şekilde genişletilebilen yaklaşık 450 çeşit renk kartelası seçeneği sunuyor. 1998’den bugüne her yıl yaklaşık 6.000 Setra ve Mercedes-Benz otobüs karoseri burada boyanmış.
Daimler Buses, Neu-Ulm’da sürekli olarak yüksek bir kalite düzeyi sağlamak için kendi araç boyacılarını eğitiyor. Düşük solventli boyaların özel kullanımına ek olarak, boyahanedeki rejeneratif atık hava sistemi de çevrenin korunmasına katkıda bulunur. Neu-Ulm’a göre emisyonlar, yasal emisyon değerlerinin oldukça altında.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER