Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

DAF Yeni XD Serisi İle Yollarda

DAF Yeni XD Serisi İle Yollarda
21 Eylül 2022 - 19:39 'de eklendi ve 1482 kez görüntülendi.

Uzun yol kamyonları XF, XG ve XG+ ile DAF geçen yıl kelimenin tam anlamıyla büyük bir başarı yakaladı. Tüm rakiplerinden önce yeni AB kabin uzunluk düzenlemeleri ile yeni kabinlerini pazara sundu. Bu yılın Haziran ayında DAF 10.000 adet araç üretmişti ve resmi galasından kısa bir süre sonra XG Plus ile ve ardından XD serisi DAF kamyonlarıyla iki kez ”Uluslararası Yılın Kamyonu” (ITOY) seçildi.

DAF yeni XD’ye güveniyor.CF serisi artık yerini XD’ye bırakıyor.V yeni XD serisi, yeni serisi ile ailenin küçük üyesi ve XD, XF, XG ve XG+plus ile aynı tasarıma sahip.Ancak, uzun yol taşımacılığından çok dezavantajlı olacağı, yerel mesefalerde kullanımda daha avantajlı bir kamyon olacak.

XD’de SERİSİNDE uzun yol konforu

Yeni XD 2,5 metrelik tam bir kabine sahip olması nedeniyle CF’ye göre çok önemli bir farkı da vardı. Selefi ile karşılaştırıldığında daha geniş alan ve daha konforlu yataklar vaat ediyor.XF, XG ve XG+’dan gelen yapısı ile yataklı kabin örneğinde 10 metreküpe varan bir hacme sahip ve gösterge paneli XD’de tamamen dijital, isteğe bağlı 10,1 inç tft dokunmatik ekran seçeneği de bulunuyor. Bu nedenle, alışılmış düşük bütçeli CF serisini zengin bir donanımla devr almış.

Ancak, yeni XD konfigürasyonu sürücü kabini konumu yeni XF serisinden 17 santimetre daha alçak ve gösterge paneli düz zemine sahip bu sayede doğrudan böylece kullanıcılara önemli ölçüde görüş açısı sağlıyor.Buna uygun olarak DAF, yolcu kapısında kör noktalar için pencere de sunuyor ve katlanan bir yolcu koltuğuna da sahip XD serisinden bu da yayaların ve bisikletlilerin park halinde araçların son derece iyi görülmesini sağlıyor. Bununla birlikte, Hollandalı üretici optik ve akustik olarak uyaran ve tam LED farlar, elektrikli park freni ve tüm dış aynaların yerini alan bir kamera sistemi dahil olmak üzere daha fazla destek sağlayan bir dönüş asistanı sunuyor.

Öte yandan DAF, XD piyasaya sürüldüğünde dizel motoru tamamen kaldırmayacak, ancak yine de: lansımanı yapılan yeni pilli elektrikli bir seriside mevcut olacak.XD, 13 litrelik motoru olmaması nedeniyle XF ve XG modellerinden daha küçük bir motor yelpazesiyle satışa sunulacak. Bunun yerine Paccar MX-11, 11 litrelik motorun 370 ila 450 beygir arasında değişen güçlerde üç çeşidi mevcut olacak. Standart olarak, popüler olan Traxon serisinden otomatikleştirilmiş bir ZF şanzımanı bulunuyor. Yeni DAF XD bu sonbaharda seri üretime girecek.

Editör-Engin E
Haber.Magazinulaşım Hannover 2022
Magazinulaşım.Com 2022

Daf XD Yeni kabin

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER