Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

DAF Trucks 2023 Yılında Rekor Üretim Yaptı

DAF Trucks 2023 Yılında Rekor Üretim Yaptı
02 Şubat 2024 - 19:37 'de eklendi ve 485 kez görüntülendi.

DAF Trucks geçen yıl üretim rekoru kırdı. DAF, Eindhoven ve Leyland’da toplamda en az 69.800 kamyon üretti.DAF kamyonlarının XF, XG ve XG+ arasındaki dağılımı arasında %40’ı XF’i,%60’ının DAF’ın ekstra geniş XG ve XG+ kabinlerini tercih etti.

Müşterilerinin Yüzde 60’ı Daha Uzun Kabini Tercih Etti

Avrupa’da satılan DAF kamyonlarının XF, XG ve XG+ arasındaki dağılımı arasında %40’ı XF’i tercih etti. Bu, müşterilerin en az %60’ının DAF’ın ekstra geniş XG ve XG+ kabinlerini tercih etmiş oldu. DAF, bu geniş kabinle gerçekten de diğer üreticilere henüz eşi benzeri görülmemiş harika bir hamle yapmış oldu.

DAF fark attı.Yeni üretilen çekiciler, Volvo’nun Aero XXL kabini ve Scania’nın XL kabini genişletmeyi mümkün kılıyor ancak DAF XG veya XG+plus’ın standart olarak sahip olduğu alanı sunmuyor.

Üretim hattından 57.900 adet orta ve ağır kamyon çıktı; bu sayı, 2022 yılına göre en az 1.800 adet daha fazlaydı. Hafif seri LF ve XB’den 11.900 adet üretildi; bu rakam bir önceki yılla aynıydı.

Bu rakamla DAF, İngiltere, Hollanda, Belçika, Macaristan ve Bulgaristan’da pazar lideri oldu. Almanya’da DAF en büyük ithalat markasıydı. Ayrıca DAF, Avrupa dışında Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika gibi ülkelerde 7.500 kamyon sattı. Hatta DAF, Columbia’da önden direksiyonlu kamyon segmentinde pazar lideri haline geldi.

Avupa’da en çok tercih edilen kabinler hakkında teknik bilgileri videomuzdan izleyebilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER