Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Çinli JAC TESLA Kamyona Gönderme Yaptı

Çinli JAC TESLA Kamyona Gönderme Yaptı
30 Ocak 2023 - 19:39 'de eklendi ve 925 kez görüntülendi.

Çinli üretici şirket JAC Kamyon (Heavy Trucks), bu yılın başında bir dizi yeni aracı tanıttı, aralarında çok ilginç bir araçda vardı o da JAC HFC4259SEV01 isimli yeni elektrikli çekici idi. Göze çarpan ilk şey ise,Tesla tarafından reklamı yapılan Tesla Semi’ye çok benzeyen elektrikli kamyonun aerodinamik tasarımı idi.

JAC yeni elektirkli çekicisine dair,tüm teknik detayları açıklamadı ancak bazı genel bilgiler paylaştı. Bu elektrikli çekici, JAC uzmanları tarafından Lionbridge ve Baidu mühendisleri ile işbirliği içinde geliştirilmiş. Çekici iki sabit mıknatıslı senkron motorla donatılmış. Model TZ310XS-LKM0823 elektrik motorları, Suzhou Green Control tarafından üretiliyor. Her biri 246 kW pik güç üretiyor. Güç kaynağı olarak Ningde Times lityum demir fosfat piller kullanılmakta.Üretici, elektrikli aracın pil kapasitesini ve menzilini ise henüz belirtmedi.

JAC çekicinin boş ağırlığının 11 ton olduğu ve brüt ağırlığının ise 37.970 kg olarak çalışacak şekilde tasarlandığı belirtildi. JAC, ön camı çok belirgin bir eğim açısına sahip olan ve modern bir kabinle donatılmış. Bu, çok düşük bir dinamik direnç katsayısı elde etmeyi ve yüksek hız ve aracın menzilini artırmayı mümkün kılıyor.İlerleyen günlerde tüm tasarımı merakla bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER