Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Güneydoğu Asya 2024

Busworld Güneydoğu Asya 2024
17 Mayıs 2024 - 14:11 'de eklendi ve 334 kez görüntülendi.

Endonezya ,otobüsle seyahat etmeyi seven 280 milyondan fazla nüfusuyla Güneydoğu Asya bölgesindeki en büyük otobüs pazarıdır. Şehir içi ve şehir dışında geniş bir demiryolu ağının bulunmamasından dolayı ülkede toplu taşıma araçları otobüslerle yapılmakta ve sürekli yenilenen büyüyen bir pazardır.

Endonezya’da global otobüs üreticilerinin bilindik modelleri bulunmuyor. Otobüs işletmeleri tedariklerini karoseri üreticilerinden temin ediyor ve karoserciler tek ve iki katlı olarak Volvo B11R,Scania K 124, Mercedes-Benz OH/OC 300-500 RF, Hino ve Mitsubishi gibi üreticilerin şasileri üzerine tek katlı ve çift katlı olarak 10 metre’den 15 metreye kadar çeşitli özelliklerde otobüs üretiyor. Üretilen otobüslerin türleri de artık oldukça çeşitliliğe sahip ve farklı tasarımları mevcut.

Güneydoğu Asya’nın En Büyük Otobüs Fuarı Busworld Güneydoğu Asya 2024

Otobüs sektörünün prestijli etkinliği Busworld Güneydoğu Asya 2024, üçüncü etkinliğini Endonezya’da düzenlendi.

Busworld Güneydoğu Asya 2024 Jakarta’daki Jiexpo Kemayoran’da resmen açıldı. Bu etkinlik, PT Global Expo Management (GEM) tarafından Busworld International işbirliğiyle 15-17 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında Güneydoğu Asya’nın en büyük otobüs fuarı olarak düzenlendi.

Jakarta da düzenlenen uluslararası fuar da, Endonezya’lı karosercilerden New Armada, Adiputro, Laksana ve Tentrem gibi tanınmış ulusal otobüs üretimi yapan şirketlerin yanı sıra Afrika ve Asya pazarında rakiplerini zorlayan Çinli Golden Dragon ve Yutong gibi otobüs üreticileride katıldı.

Ayrıca fuarda ülkeye özgü otobüs aksesuarları ve ekipmanları yedek parça tedariği sağlayan hem ülke içinden hem de Malezya, Vietnam, Filipinler ve Tayland gibi yurt dışından yüzlerce otobüs tedarik üretimi yapan markalarda katıldı.

Önde gelen katılımcılar arasında Adi Putro Malang karoser atölyesinde üretilen ve sosyal medya da en çok dikkat çeken en yeni Jetbus 5 serisi modellerine sahip üç büyük otobüs yer aldı.

Endonezya’da önde gelen 50 yıllık karoserci katılımcıları arasında New Armada ; Yeni Armada isimli üretici Skylander Vision 8 Tourismo’yu tanıtıyor. Endonezyalı gövde geliştiricisinin yeni modeli tek bir katta sadeliği arıyor. Maksimum karlılık arayan nakliyecilerin çoğuna yönelik temel ama rahat bir model. Skylander ailesinin üst düzey modelleri gibi maksimum kapasiteli (43 koltuğa kadar) konfor ve stil vermek üzere tasarlanmıştır. Mercedes-Benz OH 1526 Euro 4 Dizel şase üzerinden geliştirdiği otobüsü sergiledi.


Endonezyalı diğer köklü yerel üstyapı üretici ise Laksana Bus.Üretici her yıl uzunlukları 8 ila 13,5 metre arasında değişen tek katlı ve çift katlı yaklaşık 1.300 otobüs üretiyor. Hyundai iş birliğiyle yaptı ve 12 metrelik e-otobüs ve yeni model yarım yataklı (arkada) ve yarım executive sınıf koltuklu otobüs üretti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER