Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Europe 2023 Öne Çıkanlar

Busworld Europe 2023, 7 – 12 Ekim tarihleri arasında Brüksel’de otobüs dünyası ile buluşuyor. 500’den fazla katılımcı ve 40.000 ziyaretçi hedefiyle bu etkinlik sektörde oyunun kurallarını değiştirmeyi vaat ediyor.

Busworld Europe 2023 Öne Çıkanlar
24 Eylül 2023 - 13:27 'de eklendi ve 551 kez görüntülendi.

Busworld Europe 2023 Brüksel’de neler var?

Daimler Bus

2700 metrekarelik bir alana sahip bir sergi standında (tüm fuarın en büyüğü olan Van Hool ile birlikte),Mercedes-Benz ve Setra, Busworld Europe’da sekiz otobüs ve yolcu otobüsü sergileyecek (eCitaro yakıt çağrısının yanı sıra yeni Setra MultiClass 500 LE eksik olmayacak). Açık hava sergi alanında sergilenen iki büyük otobüs ve tur otobüsü markasından iki araç daha, ikisi test sürüşleri için olmak üzere üç araç daha.

Etkinlikte elektromobilite, güvenlik, sürdürülebilirlik ve yeni hizmetler var. Daimler Buses’in elektromobilite ve güvenlik sistemleri de dahil olmak üzere bu alanlardaki gücü, 7-12 Ekim tarihleri arasında Brüksel’deki Busworld Europe 2023’te vurgulanacak.

Marka, “Mercedes yıldızını taşıyan tüm araçların bir dizi yeni güvenlik ve yardım sistemini paylaştığını” öngörüyor. Brüksel’deki Busworld Europe 2023’te Daimler Otobüsleri, ABA 6, Önleyici Fren Yardımı 2, Sideguard Yardımı 2 (artık sol tarafta da mevcuttur) ile başlayan kapsamlı bir dizi yeni ve gelişmiş yardım sistemi sergileyecek.

Elektrikli Alçak Tabanlı MAN

MAN ile Almanya’da kalalım. Bavyeralı üretici elektronik üzerine odaklanacak: Brüksel’de yeni nesil ADAS’ı taşıyabilecek koç platformunu hale getirmek için bir dizi güncelleme başlatılacak. Giderek önem kazanacak teknolojiler: 2024’ten itibaren kör nokta izleme sistemleri zorunlu hale gelecek.

Dahası,MAN otobüs grubu Busworld’de Lion’s Intercity LE 14m ve Lion’s City E Low Entry’i sunuyor. Bu iki yenilik 18 Eylül’de Nürnberg’de düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Irizar: Yakıt Hücreli Otobüs!

Irizar, fuarı en önemli yeniliklerinden biri olarak “bağışlayacak”. Busworld 2023, hidrojenle çalışan bir koçun ilk sunumuna ev sahipliği yapmak için yıllıklara girebilir. Brüksel’de Irizar gerçekten de Irizar i6S Efficient Hydrogen’i tanıtacak!

Türk Üreticiler

Busworld’de Karsan ve Isuzu

Karsan, Brüksel e-Jest, Otonom e-Atak (bir model açık alanda da yolda olacak) ve e-Ata Hidrojen’de sergilenecek.

Isuzu’nun Brüksel’e getireceği araçlar arasında Türk grubunun teklifindeki ilk 12 metrelik e-bus olan Citivolt 12 de var.

Otokar, Busworld Europe 2023’te Hidrojen ve Otonom’a Odaklanacak

Brüksel’e üçü dünya prömiyerlerini yapacak altı araç getirecek olan Otokar tarafından birçok ürün haberi piyasaya sürülecek. Sınıf 2’nin altına giren 13 metrelik bir elektrikli otobüs olan e-Territo, şirketin şehirlerarası seyahat için elektrikli mobilitedeki adımlarını sergileyecek. Ayrıca, tamamen hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan 12-metrelik bir şehir otobüsü olan Kent hidrojeni de ilk kez sahneye çıkıyor.

Otokar, açık hava dinamik sunumlarında, toplu taşıma için kendi kendine sürüş teknolojisine artan ilgiyle uyumlu olarak e-Centro’nun otonom bir versiyonunu tanıtacak.


Temsa ve CaetanoBus: Yeni Hidrojenli Otobüsü Tanıtacak mı?

CaetanoBus ve Temsa, 13 Eylül’de 2024’te ortaklaşa geliştirilen bir yakıt hücresi vagonunu piyasaya sürmek üzere olduklarını duyurdular. Araç, CaetanoBus ortağı (ve hissedarı) Toyota’dan gelen yakıt hücresi teknolojisi ile pilli elektrikli Temsa HD12’yi temel alacak.

Konseptin Busworld’de sahnede olup olmayacağı belli değil. İki marka, lansmanı duyuran basın açıklamasında şunları belirtiyor: “Bu devrim niteliğindeki hidrojenle çalışan otobüsün alanını daha derine inmek için BusWorld 2023’teki CaetanoBus ve Temsa stantlarını ziyaret etme şansını kaçırmayın. Bu önde gelen endüstri etkinliği, sürdürülebilir ve konforlu otobüs seyahatinin geleceğini şekillendirerek bu öncü çözümün en son özelliklerini ve faydalarını ilk elden keşfetmek için özel bir fırsat sağlayacaktır.”

Yutong

Yutong, bazı ilginç yenilikler de dahil olmak üzere dört modelle fuarda olacak. Özellikle Yutong, Busworld 2019’da sunulan Avrupa pazarı için geliştirilen e-bus U12 olan U18’in körüklü versiyonunu sunacak… ve asla hizmete girmeyecek. Ancak Çinli gruba yakın kaynaklar artık zamanın geldiğini söylüyor. U18, İngiliz pazarına giden U11 çift katlı ile birlikte Brüksel fuarında yerini alacak.

Ekstra kısa (yedi metre E7) ve üç akslı pille çalışan koç T15E, hala embriyonik olan sıfır emisyonlu şehirler arası otobüsü bir segmentine liderlik yapmaya hazır.

Solaris körüklü e-otobüs

Solaris, Busworld 2023‘te iki sıfır emisyonlu otobüs sergileyecek. Hem  “artırılmış menzil sağlamak için yeni bir elektrikli aktarma organları mimarisi ve yeni nesil piller” ile donatılmış Urbino 18 elektrikli otobüs  hem de körüklü hidrojen otobüsü,  sektörün iki önemli alanını temsil ediyor üreticinin e-mobilite teklifi. Solaris’in Busworld’e katılımı, yenilikçi toplu taşımayla ilgili bir dizi sunum ve konuşma olan #SolarisTalk ile tamamlanacak.

Altas Auto: Busworld’de Zhongtong ile anlaştı

Altas Auto, Çinli üretici Zhongtong Bus ile stratejik işbirliği  yaparak EV otobüs serisini genişletiyor . Minibüs konusunda uzman Litvanyalı şirket kısa süre önce hamlesini duyurdu: portföy  iki adet akülü elektrikli otobüsle artırılacak . 7,5 metre uzunluğundaki ilkinin prömiyeri Busworld Europe 2023’te ‘vizyon’ versiyonuyla yapılacak.

Busworld 2023 fuarında Altas Auto standında 7,5 metrelik yeni bir şehir içi otobüs vizyonu sunulacak. Şirket, “Bu konsepte dayanarak, her iki şirket arasındaki ortaklık, Avrupa spesifikasyonlarını ve gerekliliklerini karşılayan yeni bir Altas Audo midi boy otobüs serisi yaratacak” dedi.

VDL: karbon nötr fabrika ve 3. Futura

VDL Brüksel’de bir fabrika sunacak . Bu doğru. Hollandalı üretici, ‘tur otobüslerinin geleceğine dair belirsiz bir vizyona’ ek olarak (Futura şu anda üçüncü neslinde), yeni tamamlanmış bir fabrika olan Roeselare, Belçika’daki tesisle ilgili özellikleri, ayrıntıları ve stratejileri sunacak. Tamamen karbon nötr olma gerçeği.

Ebusco

Ebusco, Ebusco 3.0 12 m’nin yanı sıra yeni Ebusco 3.0 18 m ile de sunulacak. İnsanlar Ebusco 2.2 12 ve 18 metrenin yanı sıra Ebusco 3.0 12 m’yi de sürebilecekleri bir Otobüs Simülatörü kullanabilirler.

Ziyaretçiler, UITP’ye benzer şekilde, karbon kompozitin gücünü kendileri deneyimleyebilecek: stantta, ziyaretçiler bir karbon ışınını görüp tutabilecek ve bu malzemenin ne kadar hafif ve bir o kadar da güçlü olduğunu hissedebilecekler. Ayrıca ziyaretçiler, Ebusco’nun canlı demosunu takip ederek filo izleme hakkında daha fazla bilgi edinebilirler

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER