Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Europa 2023 Fuarı Harika Geçiyor

Busworld Europe başladı.Busworld Europa 2023 Fuarı Harika Geçiyor

Dünya’nın en büyük otobüs fuarı Busworld Europe 2023 Brüksel’de 4 gün önce başladı. Türkiye’de üretim yapan ana üretici ve tedarikçilerle fuara katılan 96 Türk firma ülkemizi en fazla katılım sağlayan ülke olarak lider konumuna getirdi

Busworld Europa 2023 Fuarı Harika Geçiyor
09 Ekim 2023 - 13:06 'de eklendi ve 817 kez görüntülendi.


12 Ekim’e kadar devam eden Busworld Europe 2023 ”Media Partneri” olarak Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen dünyanın en büyük fuar’ına katıldık. Fuarda BMC’den Güleryüz’e Otokar’a, Karsan’dan Temsa’ya, Anadolu Isuzu’dan Habaş’a İlesbus’a,Tekaydınlar Sambus’a,Erduman Otomotiv’e Erener Karoser’e tedarikçilerden koltuk üretcilerine Sege’ye ve bir çok yerli ve milli üreticiler ile fuara Türk otobüs sanayii’nin damgası vuruldu. Fuar boyunca Dünya ülkelerinden yoğun ziyaretçi ağırlandı,otobüs ve ağır ticari tedarikçileri olan girişimciler Türk ürünlerine büyük ilgi gösterdi.

Türkiye, Busworld Europe’da en fazla katılımcıya sahip ülke

Busworld Europe başladı.Dünya’nın en büyük otobüs fuarı Busworld Europe 2023 Türkiye’de üretim yapan ana üretici ve Türk tasarımcılarının markaların en yeni otobüsleri, minibüsleri, mdibüsleri ve tedarik ürünleri Busworld Europe 2023 Belçika Brüksel de düzelenen fuar alanında ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Busworld Europe fuarına 37 farklı ülkeden 526 katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl Brüksel de 26’incisi düzenlenen Busworld Fuarı’na Türkiye 96 şirketle liderlik yaparken,Türkiye’yi 79 şirketle Almanya takip ederken,Çin 61 şirketle ve ev sahibi Belçika 18 şirketle katıldı. Fuar 75.000 metrekarelik etkileyici bir alanı kapsıyor. Dikkate değer bir rakam ise fuar da tam tamına, 222 aracın sergilenmesi ve bunlardan 29’u test sürüşlerinde kulanılıyor. Etkinliğe 40.000’den fazla ziyaretçi katıldığı bekleniliyor.

Busworld 2023’de Yer Alan Türk Üretimi ve Türk Markaları

BMC BORNOVA MOTOR COMPANY (VİDEO HABER)

Bmc 9 metreden 18 metreye kadar üretmiş olduğu otobüs ailesine yeni bir otobüs daha ekledi.Ailenin yeni üyesi ise Aselsan ile üretilen 12 metre uzunluğunda kendi kendini şarj edebilen yerli ve milli Procity EV

BMC ve ASELSAN işbirliği ürünü elektrikli otobüs, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Busworld Europe 2023 dünyanın en büyük otobüs fuar’ında lansımanını yaptı. Lansımanı yapılan yerli ve milli otobüs yeni teknolojik özellileri ile öne çıkıyor. Tamamen yerli ve milli imkanlarla BMC ve ASELSAN ortaklığıyla geliştirilen yeni aracın tanıtım lansmanı BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, BMC CEO’su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katılımlarıyla BUSWORLD EUROPE 2023’te gerçekleştirildi.

HABAŞ OTOBÜSLERİ (VİDEO HABER)

Yerli ve Milli Yeni Otobüs Markamız HABAŞ Busworld Türk otobüs üreticilerinin ve tedarikçileri adeta çıkarma yaptı. Köklü üreticiler ve start-up’lar en iyi ürünlerini misafirperverlikleri ile birlikte tüm ziyaretçilere ilgi ile sunuyor. Türkiye merkezli ve yerli üreticiler kısaca otobüs sektörü üretim ayağında son on yılda büyük bir küresel oyuncu haline geldi.

Türkiye üretimi yerli ve millileştirilmiş araçlar, BusworldEurope2023 fuar’ında ülkemizin gururu oldu.Dünyanın en büyük otobüs fuarı Busworld ile birlikte Habaş otobüsleri ilk tanıtım startını Magazinulaşım ile Busworld Brüksel’den verdi.

Honda fabrikasını satın alarak otomotiv üretimine soyunan HABAŞ, tamamı elektrikli ayrıca dizel otobüs ailesini Belçika’da ilk kez tanıttıı. Habaş’ın otobüs serilerinin ismi ise ; “Alfa City E”, “Alfa Lux E” ve “Comfort City E.” oalrak belirlendi.

Otokar (video haber)

Otokar, Busworld Europe fuarına yeni otobüsleriyle katıldı. Otokar, ilk Kent Hydrogen yakıt hücreli elektrikli otobüsünü ve 13 metrelik e-Territo elektrikli şehirlerarası otobüsünü Busworld’de tanıttı. Otokar Otonom e-Centro teknoloji harikası otobüsü, pavyonlar arasında servis hizmeti sağlayarak fuar ziyaretçilerini taşıyor. Otokar standını ziyaret eden mevcut ve potansiyel kullanıcılar, Avrupa’nın birçok ülkesinde en çok satan orta boy otobüs Navigo otobüslerinin de yeni tasarımını da görme fırsatı buldu.

Temsa

CaetanoBus, Temsa ve Toyota tarafından imzalanan bir FCEV otobüsü

Türkiye’nin ilk hidrojenli otobüsü ünvanına sahip olan Temsa  CaetanoBus  ile ortaklaşa geliştirilen yakıt hücreli otobüsün 2024 yılında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Araç, pille çalışan Temsa HD12’yi temel alacak ve yakıt hücresi teknolojisi ile CaetanoBus’un ortağı (ve hissedarı) Toyota’dan sağlanacak .

Hedef 2025 yılında seri üretime geçmek . Üretilecek ilk seri 2 dingilli olacak, ardından 3 dingilli serisi. Şu ana kadar açıklanan bilgilere göre araçlar, Toyota H2 Dual System teknolojisi sayesinde hem 350 bar hem de 700 bar hidrojeni kullanabilecek.Temsa ve ortakları, tek yakıt ikmali ile 1.000 km’ye kadar yol kat edebileceklerini iddia ediyor.

ANADOLU ISUZU(VİDEO HABER)

Anadolu Isuzu, serileriyle ziyaretçileriyle buluşuyor. Yeni NovoVolt 

Anadolu Isuzu, Avrupadaki değişen pazar ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği otobüsleri sergiliyor.Anadolu Isuzu, otobüs ailesinin yeni midibus’u NovoVolt’u ilk kez Busworld Europe Brüksel Fuarı’nda tanıttı. Fuar da sergilediği %100 Biyogaz uyumlu Kendo 13 CNG ve Isuzu Grand Toro ile tamamen elektrikli NovoCiti VOLT ve CitiVolt serisi de ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. CitiVolt serisi düzenlenen ”Busworld wards 2023” de “Güvenli Otobüs” kategorisinde Mükemmellik ödülü kazandı.

Anadolu Isuzu, yeni serisi NovoVolt’u ilk kez Busworld Europe Brüksel Fuarı’nda tanıttı. Anadolu Isuzu’nun ilk elektrikli Servis ve Turizm otobüsü olan NovoVolt ; Düşük işletme maliyetleri, maksimum verimlilik ve yüksek manevra kabiliyeti, 7,3 metrelik uzunluğu ile şehirlerarası yolculukların güncel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ferah bir iç mekan ve orta-uzun mesafeli yolculuklar için konfor sunan NovoVolt daha akıcı bir sürüş ve üstün güç aktarımı sağlayarak müşterileri en iyi deneyimle buluşturuyor. NovoVolt, 165kwH batarya seçeneği ile 225 km’ye kadar menzil sağlıyor. NovoVolt’un 320kW güç ve 12kNm tork üreten elektrikli motoru, tüm performans beklentilerini karşılamaya hazır. Zemine yerleştirilmiş batarya paketleri ve özenle düşünülmüş ağırlık dağılımı ile NovoVolt, 29 yolcu kapasitesine kadar taşıma imkanı sağlıyor. Anadolu Isuzu’nun elektrikli araç portföyüne eklenecek olan ve yeni tasarım dilini yansıtan NovoVolt, Anadolu Isuzu’nun servis-turizm segmentindeki ilk elektrikli midibüsü olarak 2025’te yollarda olacak.

KARSAN

Karsan Brüksel’de geleceğin e-mobilitesini ve teknolojik yeniliklerini tanıttı! Karsan, Busworld üç araçla katıldı e-JEST,kendi kendini süren Autonomous e-ATAK ve e-ATA Hydrogen serisini %100 elektrikli minibüs ve otobüsünü sergiledi.Karsan’ın araçları gibi 2023 yılı hedeflerinin de iddialı olduğunu belirten Karsan Ceo’su Okan Baş; “Yıl sonunda 22 ülkede toplam 1000 adet elektrikli aracımızla yollarda olacağız. Yeni hedef pazarlarımızdan Kuzey Amerika’da ise 30 adet e-JEST ile şimdiden yol almaya başlamıştık, bu rakamı ise sene sonunda 100’ün üzerine taşıyacağız. Japonya pazarında yaptığımız anlaşma kapsamında sağdan direksiyonlu e-JEST aracımızı ise aralık ayında lanse edeceğiz. Kendimize, 3 yıl içinde Japonya pazarında da 300 adetlik satış hedefi belirledik.” diye konuştu.

Busworld’e Bursa Çıkarması

Otomotiv kenti Bursa,orta ölçekli otobüs üretimi ve karoser firmaları tasarımlarıyla dikkat çekiyor.Şasi üzerine yapılan üretimlerle mevcut Iveco,Man,Mercedes Benz gibi markaların artık usta lisanslı üreticileri olmuşlar.Adeta terzi gibiler Avrupa da fuar fuar dolaşarak araçlarını sergiliyorlar. Şehir ulaşımında ve özel araç tasarımlarında üç markanın ürünleri artık Avrupa da tercih edilen marka olmuş.Bir çok ürünü kendi öz sermayeleriyle üretiyorlar.Tek istedikleri devlet desteği ihracat da önlerinin açılması.

Güleryüz Karoser (Video haber)

Şehiriçi otobüs sınıfında özgün tasarımı ve karoser ustalığı ile kendini kanıtlamış olan Güleryüz,Avrupa’ya ihrac ettiği çift katlı ”Panora”yeni tasarlanan,tam alçak tabanlı şehir içi yolcu otobüs ”EV Ecoline” otobüslerini sergiledi.

Avrupa şehirlerinden tanıdık bir Türk otobüsü. Caddelerde sık sık turistlerle dolu olarak gördüğümüz çift katlı şehir gezilerinde uzman olan 2022’de Almanya’da tanıtılan elektrikli EV Panora ve Türkiye pazarında Cobra olarak bilinen Avrupa da ise Ecoline,ismi ile bilinen yeni ”EV Ecoline” elektrikli otobüsünü sergiledi.

Bursalı güleryüz Avrupa pazarında artık emisyonsuz otobüs dünyasının bir parçası olacak. Şehir içi otobüs işletmeciliği yapan şirketler için 12 metrelik EV Ecoline 4 bataryalı 400 kilometrelik menzile ve 19.5 ton ağırlığa sahip.Ayrıca Panora EV’nin de 220 Km menzili bulunuyor.

Erduman Karoser

Orta ölçekli otobüs, servis minibüs ile otobüs arası sınıfta özellikle Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu’nun tüm pazarlarına yayılmış durumda.Bu sınıfta tasarımlarıyla dikkat çekiyor özel tasarım ve yerli üretim araçlar satıyor.Tourer tipi orta sınıf otobüsleriyle ve Turas modelleriyle Avrupa da orta sınıf otobüsün,markasıyla ciddi rakipleri arasında olmuş.

İlesBus

Orta ölçekli otobüs, servis veya minibüs tasarımcısı Avrupa ülkeleri pazarında aynı şekilde şasi üzerine imal edilen özel tasarım ve yerli üretim araçlar satıyor.Ve İngiltere de Arriva Bus & Coach isimli büyük marka olan bayilik vermiş. Ilesbus markasıyla ve yeni elektrikli midibusu e-city ile dikkat çekti.

TEKAYDINLAR KAROSER SAMBUS

Bugüne kadar minibüsleri ile ismini duyuran Tekaydınlar 12 metre uzunluğunda E-Torc isimli yeni elektirkli otobüsünü üretti araç Brüksel de sergileniyor…Bilgiler güncellenecek

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER