Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Detroit’de İki Türk Otobüsü Sergileniyor

Busworld Detroit’de İki Türk Otobüsü Sergileniyor
05 Şubat 2023 - 18:47 'de eklendi ve 677 kez görüntülendi.

Detroit’teki Busworld North America Fuarı Başladı.Fuar’da MCI, Daimler, BYD, Prevost, Temsa, Van Hool’ün Amerika pazarı için üretmiş olduğu yeni otobüsler tanıtıldı.Busworld Kuzey Amerika kapıları dün 4 Şubat Cumartesi Detroit’te açıldı. Fuar American Bus Association (ABA) özel otobüs işletmecileri derneği ile işbirliği ile yapılan etkinlik oldu.

Türkiye’den İki Otobüs Detroit’de

Katılımcı listesinde dikkati çeken iki marka var ve Detroit de sergilenen otobüsler arasında iki Türk işçiliği ve mühendisliğinin emeği olan ve Adana’da üretilen Temsa TS45 serisi ve diğeri ise Mercedes-Benz Türk AŞ Hoşdere fabrikasında üretilen,Mercedes Benz Tourrider bulunuyor.

Mercedes-Benz, Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirdiği yeni Tourrider ile Amerika pazarına girmek istiyor. Tourrider, her iki serisinde 13,72 metre araç uzunluğuna sahip üç dingilli Business ve Tourrider Premium olarak görücüye çıktı ve her iki versiyon da Detroit’te sergilendi.
Amerika pazarında, Daimler Buses’e göre, lüks bir otobüs olarak Tourrider Premium birinci sınıf gereksinimlerini karşılayacağı belirtildi.

Kuzey Amerika’nın amiral gemisi TS45 sergiledi. Türkiye’den Temsa’ya göre,Amerika’daki pazar payını ikiye katlamayı başardı ve yüzde 20 civarında. Amerika ürünü TS45 ailesi,ABD ve Kanada yollarında, geçen yıl pilli elektrikli bir seriyi de ekledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER