Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bus OF The Year 2023

Bus OF The Year 2023
22 Eylül 2022 - 20:25 'de eklendi ve 526 kez görüntülendi.

MAN LİON’S CİTY E

MAN Lion’s City E “Yılın Otobüsü” ”Bus Of The Year” ödülünü aldı.Tamamen elektrikli MAN Lion’s City 12 E,Mayıs ayında İrlanda’da yapılacak olan uluslararası otobüs karşılaştırma testine katılan beş markadan biriydi.Avrupa’nın dört bir yanından İrlanda’da da yapılan testlere beş otobüs üreticisi de katıldı.

Katılanlar arasında Higer Azure, Türkiye‘den Karsan eATA, MAN Lion’s City E, Mercedes-Benz eCitaro ve Mısırlı üretici MCV Volvo BZL Electric markaları yer aldı.

Yaklaşık 2.500 kilometrelik bir yolculukta, Münih’ten Limerick’teki Bus Euro Test’e Alp geçitleri, otoyollar ve kırsal yollar üzerinde seyhat edillerek test edildi.MAN Lion’s City E, tavana monte edilmiş altı pil takımı ile donatılmış ve 480 kilovat ile test edilen tüm otobüsler arasında en yüksek kapasiteyi sundu. Sonuç olarak jüri tarafından yapılan testlerle,tek şarjla ve ara şarj olmadan 500 km’den fazla sürüşe sahip olduğu ve menzili, güvenilirliği, konforu ve hepsinden önemlisi sürdürülebilirliği ile öne çıkan bu özellikleriyle şehir içi otobüsü ödülüne layık görüldü. MAN Lion’s City E, şehir otobüsü olarak ayrıca 2020 iF Altın Ödülünü kazandı. iF Uluslararası Forum Tasarım jürisi, otobüsün ergonomik ve estetik açıdan hoş tasarımından özellikle etkilenmişti

Yeni MAN Lion’s City 12 E, devrim niteliğinde bir tasarıma, yüksek düzeyde konfora ve çok sessiz bir iç tasarım alanına sahip.Jüriye göre ”Sürücü kabini şoför mahali mevcut piyasadaki en iyilerden birisi ve yüksek güvenlik düzeyine sahip” olduğu belirtildi ve ; ”MAN, ilk tasarımından bugüne elektrikli mobiliteye odaklandı. Her şey birbirine çok yakışıyor ve elektrikli otobüse dönüştürülmüş bir dizel otobüs değildir” denildi.

MAN Lion’s City E’nin başarsı Elektrikli şehir otobüsünün seri üretime geçtiği 2020 yılında başladı. Artık birçok Avrupa ülkesinde, otobüs operatörleri ve sürücülerin yanı sıra uzmanlar ve yolcular arasında ”kusursuz tasarım” olarak karşılanıyor.

MAN Lion’s City E için iki pil kullanımı sunuyor,bunlar: “Güvenilir Menzil”e 270 km ve ek olarak, aynı zamanda “Maksimum Menzil” ile 350 km seçeneği bulunuyor. Ayrıca otobüste yeni klima sistemi ve daha yüksek verimliliğe sahip geliştirilmiş bir ısıtma devresi bulunuyor. Modüler piller de yeni. Bu, elektrikli otobüs müşterilerinin pil paketi sayısını kendileri belirleyebiliyor. 

MAN, müşterilerine boyut olarak da birçok alternatif sunuyor. Örneğin, Lion’s City E, segmentteki en büyük akü kapasitelerinden birine sahip olan 10,5 metrelik kısa bir midibüs versiyonu olarak da mevcuttur. Rekor dönüş yarıçapı ve kompakt boyutları sayesinde özellikle dar şehir merkezleri ve yoğun yaya alanları için ideal bir çözüm sunuyor.MAN böylece 10,5 metre, 12,2 metre ve 18,1 metre uzunluğa sahip araçlardan oluşan elektrikli otobüs serisini tamamladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER