Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bursa Busworld Europe’nin Yıldızı Oldu

Bursa Busworld Europe’nin Yıldızı Oldu
02 Kasım 2019 - 14:21 'de eklendi ve 1455 kez görüntülendi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Karoseri Sektörü UR-GE Proje üyesi firmalar, geçtiğimiz hafta başlayan 33 ülkeden firmanın boy gösterdiği Busworld Europe Brussels 2019 Fuarı’na katıldı.Sektörün ilgi gösterdiği ve en büyük etkinlik olan, Busworld Brüksel fuarı’nda Bursalı butik üreticiler ana üreticilerin bulunduğu alanlardan daha fazla ilgi gördü.

Türkiye’nin otomotiv de ihracat üssü Bursa, üretimdeki tecrübesini dış ticaretteki başarılarıyla taçlandırmaya devam ediyor. Otobüs sektörünün Türkiye’de Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkerinde en önemli işçilik ve butik merkezlerinden biri olan karoseri sektörüne yönelik hayata geçirilen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi sektörün ihracat odaklı büyümesine de ciddi katkılar sağlıyor. Sektörün küresel arenadaki rekabetçiliğinin güçlendirilmesi hedeflenen proje ile dünyaya açılan karoseri sektörü temsilcileri Brüksel’de düzenlenen Busworld 2019 Fuarı’na Bursa’dan otomotiv endüstrisinde çözüm ortağı olan 45 firma katıldı.Bunların arasında ise ”Bursa Ticari Araç Karoseri, Üst Yapı ve Tedarikçileri Sektörü UR-GE Proje”üyesi 20 firma yer aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen fuarda stant açan UR-GE firmalarını ziyaret etti. Başkan Burkay, otomotiv sektöründe Türkiye’nin lider kenti olan Bursa’nın karoseride önemli firmalara ev sahipliği yaptığına işaret etti. Bursa’nın karoseri sektöründe 1950’li yıllardan bu yana doğal bir kümelenmeye sahip olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “BTSO olarak sektörlerimizin ihracat odaklı büyümesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Küresel Fuar Acentesi, UR-GE Projesi, Ticari Safari Projelerimizin katkılarıyla şehrimizin 1.300 yeni ihracatçı kazanmasına ciddi katkı sağladık. Karoseri sektöründe de firmalarımızdan gelen talep üzerine UR-GE projesine hızlı bir şekilde başladık. Sektörün yeni ihracat pazarlarına açılma noktasında iştahı oldukça güçlü. Bizler de üyelerimizden aldığımız bu güçle sektörümüzün ihracat odaklı büyümesini istiyor, firmalarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, sektörün öncü fuarına 33 ülkeden 300 firmanın katıldığını söyledi. Koçaslan, “Ticaret Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz UR-GE projemizde 30 firma yer alıyor. Hedefimiz sektörümüzün ihracat potansiyelini güçlendirmektir. Bu konuda sektörün ciddi bir talebi var. Busworld 2019 Fuarı’ndaki Bursalı firmaların ağırlığı bunu en iyi şekilde bizlere gösteriyor. Fuarda Bursa’daki katılımcıların sayısı, çoğu ülkenin katılımcı toplamından daha fazla. Fuar, Bursa’mızın Türkiye’nin otomotiv sektörü liderliği yanı sıra karoseri, üst yapı ve tedarikçileri sektöründe de liderliği elinde tuttuğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER