Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bodrum Otogarı Tamamlandı

Bodrum Otogarı Tamamlandı
04 Haziran 2021 - 15:06 'de eklendi ve 1073 kez görüntülendi.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan, 2018 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İlçesi’ne arsa bedeli 24 Milyon 600 Bin TL, otogar ihalesi 45 Milyon 548 Bin TL ve 4 Milyon TL güneş enerji panelleri olmak üzere toplam 74 Milyon yatırım bedeliyle inşâsına başlanan Bodrum yeni otogarı inşâsı bitti.

Bodrum yeni otogara kavuştu Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin inşâsını tamamladığı otogar, yazıhaneler ve diğer işletmelerin ihale işlemlerinin tamamlanasının ardından hizmete açılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un Torba mahallesinde geçtiğimiz yıl mart ayında yapımına başlanan ve yaklaşık 74 milyon TL: ye mal olacak olan Bodrum Yeni Otogar Projesi’nin yüzde 90 ‘nının tamamlandığı açıklandı.

Yaklaşık 31 dönüm arazi üzerine kurulacak otogar içerisinde Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyon yer alıyor.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR OTOGAR KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Bodrum Torba kavşağında 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde yapımına başlanan yeni Bodrum Otogarının yüzde 90’nı tamamlandı. 74 milyon liraya mal olması planlanan otogarda Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyon yer alıyor.

Otogarın çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde otogar kendi enerjisini üretecek. Kullanım alanı 17 bin 117 metrekare olan otogarda şehirler arası otobüs peron sayısı 21, minibüs peron sayısı 45, minibüs depo peron sayısı 10, açık otopark sayısı 157 araç, kapalı otoparkı 19 araç ve engelli otoparkı da 8 araç olarak tasarlandı.

BODRUM’UN ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Gürün “ Bodrum sadece Türkiye’nin değil dünyanın  sayılı turizm merkezlerinin başında geliyor. Muğla güneşlenme süresi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir. Bodrum Otogarı çatısındaki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üretecek. Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyonumuz olacak. Mevcut otogarımızın Bodrum ilçemizin en işlek yerinde olması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı da yeni otogarımız faaliyete girdiğinde bir nebze olsun azalacak. Eski otogar alanı vatandaşlarımız ve ilçe belediyemizle fikir alışverişinde bulunarak ne yapılması gerektiğine karar vereceğiz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER