Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bmc ve Aselsan’dan Yerli ve Milli Otobüs! Brüksel’de Tanıtıldı

BMC ve ASELSAN işbirliği ürünü yerli ve milli kendi kendini şarj eden procity +12 ev elektrikli otobüsün Busworld Brüksel’de dünya lansımanı yapıldı.

Bmc ve Aselsan’dan Yerli ve Milli Otobüs! Brüksel’de Tanıtıldı
09 Ekim 2023 - 19:24 'de eklendi ve 2230 kez görüntülendi.

Bmc 9 metreden 18 metreye kadar üretmiş olduğu otobüs ailesine yeni bir otobüs daha ekledi.Ailenin yeni üyesi ise Aselsan ile üretilen 12 metre uzunluğunda kendi kendini şarj edebilen yerli ve milli Procity EV. Yeni otobüse ait tüm sürüş ve güvenlik sistemleri Aselsan tarafından destekleniyor.

BMC ve ASELSAN işbirliği ürünü elektrikli otobüs, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Busworld Europe 2023 dünyanın en büyük otobüs fuar’ında lansımanını yaptı. Lansımanı yapılan yerli ve milli otobüs yeni teknolojik özellileri ile öne çıkıyor. Tamamen yerli ve milli imkanlarla BMC ve ASELSAN ortaklığıyla geliştirilen yeni aracın tanıtım lansmanı BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, BMC CEO’su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katılımlarıyla BUSWORLD EUROPE 2023’te gerçekleştirildi.

PROCITY +12M EV KENDİ KENDİNİ ŞARJ ÖZELLİĞİNE SAHİP YERLİ VE MİLLİ OTOBÜS!

PROCITY +12M EV’de Kalıcı mıknatıslı asenkron motorları ile aksimum güç 275 kW güç ve sürekli 250 kW güce sahip elektrikli procity’de Aselsan’ın ”Hsvm – 287 Aselsan” motoru bulunuyor.Bu motor 2700 Nm torka sahip.

DC şarj ile 5 saatte 300 kilometre menzil sunuyor. Bu procity EV’de ayrıca 55 dakikalık hızlı şarj seçeneği de var. O da 300 kilometrelik menzil sunuyor.

BMC ; ”ASELSAN ile geliştirerek ürettiği PROCITY +12M EV, tavanına monte edilmiş pantograf hızlı şarj sistemi ile 8 -12 dakika gibi kısa mola süresinde, sürücü tarafından herhangi bir şey yapılmasına gerek duymadan kendi kendini şarj edebiliyor. ASELSAN tarafından geliştirilen 111,6 kWH’lik LTO batarya ile 80 km menzile ulaşabilen PROCITY +12M EV, şehir içi ulaşımda pratik ve hızlı şarj özellikleriyle kısa molalar ile 24 saate kadar kesintisiz hizmet sunabiliyor. PROCITY + 12M EV, ileri teknolojisi, elektrikli çekiş sistemi ve sıfır karbon emisyonuyla yolcularına konforlu ve çevreci ulaşım imkanı sağlıyor.

Otobüste ASELSAN’ın geliştirdiği akıllı sürücü destek sistemleri de bulunuyor. Bu sistemler, otobüsün çevresini algılayarak sürücüye yardımcı oluyor. Örneğin, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, çarpışma önleme sistemi gibi sistemler otobüsün güvenliğini artırıyor.

Tosyalı Holding’in İştiraki Bornava Motor Company

BMC; Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, lansman törenindeki konuşmasında, holding olarak çeşitli alanların yanında Türk otomotiv endüstrisine yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ASELSAN ile güçlerini birleştirerek bu alanda çok güzel eserler kazandıracaklarını vurgulayan Tosyalı, “Gelişmiş inovatif teknolojilerin kullanılacağı yeni taşıtları tüketicilerle buluşturacağız. Hidrojene yatırım yaparken solar teknolojilerdeki lider yatırımcı durumumuz, çelik yatırımlarımız devam edecek. ASELSAN işbirliği çok daha güzel müjdelerin habercisi olacak.” dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik de şirket olarak 70 kilovattan 7 megavata kadar motorlar ürettiklerini ifade etti.

Çelik, iki firmanın işbirlikteliğiyle 12 metrelik BMC otobüsünün elektrifikasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER