Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

BMC Tosyalı Holding’in Oldu

BMC Tosyalı Holding’in Oldu
28 Haziran 2021 - 18:31 'de eklendi ve 2331 kez görüntülendi.

BMC’nin hisseleri el değiştirdi: Yüzde 50,1’i resmen Tosyalı Holding’in oldu.


Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC’nin Galip Öztürk ve Ethem Sancak’a ait yüzde 50,1’lik hissesi resmen Tosyalı Holding’in oldu. Hisselerin satış bedelinin ise 480 milyon dolar olduğu öne sürüldü.Tosyalı Holding’in, kamyon ve zırhlı araç üreticisi British Motor Company’nin (BMC) Ethem Sancak ve Galip Öztürk ailelerine ait hisselerini satın almak için uzun süredir devam eden görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.Ticaret Gazetesinde yayımlanan bilgiye göre, BMC’nin Öztürk ve Sancak’a ait süredir devam eden görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Ticaret Gazetesinde yayımlanan bilgiye göre, BMC’nin Öztürk ve Sancak’a ait yüzde 50,1’lik hissesi resmen Tosyalı Holding’e satılarak Fuat Tosyalı’nın oldu. Hisselerin satış bedelinin ise 480 milyon dolar olduğu iddia edildi.

SANCAK VE ÖZTÜRK AİLELERİNİN HİSSESİ KALMADI

Sancak ve Öztürk ailelerinin toplam 50,1’lik hissesini satın almasıyla iki ailenin BMC’de hiçbir hissesi kalmadı.Ethem Sancak’ın yerine BMC Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da 22 Temmuz 2023’e kadar, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu üyeliği yapan Fuat Tosyalı seçildi. Tosyalı Holding İç Denetim Müdürü Mustafa Ekrem Altınözlü ise Talip Öztürk’ün yerine, Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

KATARLILARIN ORTAKLIĞI 

BMC’nin yüzde 49,9’unu 2014 yılında 300 milyon dolara alan Katar ortakların yönetimdeki yeri değişmedi. 10 kişiden oluşan yönetim kurulunda 5 Katarlı yönetici yer almaya devam etti. Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER