Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bakü’ye 115 Bmc Procity

Bakü’ye 115 Bmc Procity
27 Ekim 2020 - 19:36 'de eklendi ve 1855 kez görüntülendi.

BMC, Bakü Ulaştırma Ajans’nın sipariş ettiği yeni otobüslerin ilk partisini Azerbaycan’a gönderdi.

Bakü Ulaştırma Ajansı, BMC’ye sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalışan 80 adedi 12 metre uzunluğunda, 35’ adedi ise 9 metre uzunluğunda olmak üzere toplam 115 otobüs sipariş etmiş bulunuyor. İlk aşamada 12 metrelik otobüslerin teslim edilmesi öngörülüyor. İlk partide teslim edilen 9 otobüs de 12 metre uzunluğunda. Bakü Taşımacılık Ajansı’na göre teslimat sürecinin Kasım ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Vatandaşların kaliteli toplu taşıma hizmetleri almalarını amaçlayan Bakü Ulaştırma Ajansı, BMC’nin ürettiği otobüslerin modern, konforlu ve çevre dostu araçlar olduğunu belirtiyor.
BMC otobüsler Bakü’de yolcu taşımacılığının daha rahat ve güvenli organizasyonuna da katkıda bulunacak ve otobüslerin teslimatının tamamlanmasıyla Bakü’nün rota ağı daha da modernize edilecektir.

Toplu taşıma hizmetlerini hem güvenlik hem de kalite açısından dünya standartlarına ulaştırmak için yatırım yapan Azerbaycan’ın son 5 yılda 603 adet orta ve büyük kapasiteli modern yolcu otobüsü satın alınarak Bakü güzergah ağında faaliyete geçirildiği bildirildi.

Geçmişte otobüs filosunun yenilenmesi için alınan önlemlerle aynı zamanda pandemi sırasında şehir içi ulaşımın istikrarının da kaydedildiği açıklamada, 2019 yılında satın alınan 300 otobüs sayesinde düzenli hatlar ile birlikte 12 ekspres hat kurulmuş ve pandemi döneminde normal hatlarda çalışan otobüs sayısı artırılmış. Bakü’de ayrıca özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde yolcu akışının yönetilmesi açısından otobüs filosunda 18 metrelik otobüslerin bulunması gerekli görülüyor.

Yeni otobüslerin satın alınmasıyla Mardakan, Mashtaga, Bilgah, Buzovna, Zagulba, Sabunchu, Zabrat, Garachukhur ve Bakıhanov yerleşimleri dahil çevre köy ve yerleşim yerlerinin doğrudan şehir merkezine bağlanması da sağlanmış bulunuyor.

Otobüs filosunun yenilenmesi kapsamında tüm bunlarla birlikte Azerbaycan’ın başkentine elektrikli otobüs getirilmesi de planlanıyor. BMC ve diğer markalar ile elektrikli otobüslerin teslimi ve operasyonları için uygun altyapının inşası konusunda görüşmeler sürüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER