Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ashok Leyland’dan Elektrikli Switch e1

Ashok Leyland’dan Elektrikli Switch e1
10 Haziran 2022 - 17:09 'de eklendi ve 1447 kez görüntülendi.

Hintli ticari araç üreticisi Ashok Leyland’ın İngiltere’deki yan kuruluşu Switch Mobility, kıta Avrupası pazarları için özel olarak geliştirdiği e1 elektrikli otobüsünün yeni neslini tanıttı.

Yeni e1, 93 yolcu ve 28 koltuğa kadar alana sahip on iki metre uzunluğunda bir elektrikli solo otobüs tekerleklerinde bulunan ZF motorlardan güç alıyor, 389 kWh kapasiteli bataryası ile yaklaşık 390 kilometre menzili bulunuyor.

e1’i yalnızca kablo ile şarj ediyoruz. Switch, sunumda pantograf sistemi kullanılarak otobüsün hızlı bir şekilde şarj edilmesi olasılığından bahsetmedi. CCS ile şarj etme süresi üç saatten az, alternatif akımla ise yedi saat civarında olmalıdır. Ancak bu, 56 kW’lık bir AC-atipik şarj kapasitesine karşılık gelir.

Karoser için Switch, üreticiye göre e1 serisi Avrupa’nın en hafif 12 metrelik otobüslerinden birisi.Monokok bir tasarım (şasi ve gövde entegre edilmiştir) Boş ağırlık 10.8 tondur. Switch CEO’su Andy Palmer, “Sadece Avrupa’nın en hafif otobüslerinden biriyle değil, aynı zamanda Avrupa pazarı için özel olarak tasarlanmış ilk tamamen elektrikli otobüsümüzle de sektörü ilerletmeye devam etmekten gurur duyuyoruz” dedi. Hafif yapı ve geliştirilmiş pil, operatör için çalıştırma maliyetlerini de azaltmalıdır. Uzaktan teşhis sistemi iAlert gibi araçlar da yardımcı olacaktır.

93 yolcunun özelliği, ayakta durma odası dahil kapasitedir – e1 28 koltuklu. Koltuklarda USB şarj noktaları, koltuk altı aydınlatması ve okuma lambaları bulunur. Klima, sıcak veya soğuk havanın dağıtıldığı çift duvarlı kanallara sahiptir. İyileştirilmiş yalıtımın verimliliği arttırdığı söyleniyor.

Switch e1 , İspanya’nın Valladolid kentindeki Switch Mobility üretim tesisinde inşa ediliyor . Şu anda sunulmakta olan prototip, Yorkshire’daki Sherburn’deki İngiliz fabrikasında toplandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER