Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ankara’nın Yerli Otobüs İhalesi Sonuçlandı

Ankara’nın Yerli Otobüs İhalesi Sonuçlandı
26 Mayıs 2021 - 15:38 'de eklendi ve 2274 kez görüntülendi.

Ve Ankara‘nın otobüs ihalesi sonuçlandı bugün itibari ile imzalar atıldı.Ankara’yı İstabul Hoşdereli Mercedes Benz Türk taşıyacak.Dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen, çevreci CNG yakıt özelliğine sahip Yeni Conecto Solo ve Conecto Körüklü modellerinin ilk teslimatları 6 ay içerisinde gerçekleştirilecek. 168 adedi Mercedes-Benz Conecto Körüklü CNG ve 105 adedi de Mercedes-Benz Conecto Solo CNG olarak belirlenen engelli erişimine uygun otobüsler, elektronik süspansiyon, tam otomatik dijital klima, sessiz ve titreşimsiz çalışan motor gibi yüksek konfor özelliklerinin yanı sıra, elektronik fren yönetimi, yangın ikaz ve söndürme sistemi, devrilme dayanımı gibi güvenlik özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Ankara Büyük şehir Belediyesi yeni yatırım yapılacak otobüsleri için bir süredir meclis de tüm siyasi parti meclis üyeleri ile tartışma içersinde idi.AK Parti grubu,EGO’nun krediyle alacağı otobüslerin yabancı olmaması gerektiğini belirtip, “Yerli ve milli kaynaklarla alınması çok önemli” demişti.CHP grubunun da, “İhalede kesinlikle yabancı menşe şartı aranmayacaktır” açıklaması yaparken İYİ Parti de “Tabi ki Türkiye’de üretilen otobüsleri alacağız” yanıtını vermişti.Ve Ankara şehir otobüsü alımları yerli otobüs ihalesi ile sonuçlandı.

Geçitğimiz Nisan ayında yapılan ihale de Mercedes Benz Türk ; Birinci kısmı için 51 milyon 320 bin 471 euro, ihalenin ikinci kısmı içinse 5 milyon 614 bin 7 euro teklif vermişti sonuçlanan ihalenin 168 körüklü, 105’i solo olmak üzere toplam 273 adet CNG otobüs ihalesini Mercedes Benz Türk AŞ kazandı.

Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi konferans salonu’nda gerçekleşen imza törenine; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Mercedes Benz-Türk A.Ş İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, ile,Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş katıldı.  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Ankara milletvekilleri, ABB Meclis Grup Başkanvekilleri ile üyeleri, bürokratlar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Yeni otobüs alımı için iki aşamalı ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmalarla imzalar atıldı.

Mansur Yavaş ; “Ankara’mız çağa uygun, son derece modern otobüslere kavuşmuş olacak”

YAVAŞ: BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İNSAN İmza töreni öncesi otobüs alım süreciyle ilgili olarak “İlkelerimiz doğrultusunda, halka hizmet yolunda bir aşamayı daha geçiyoruz” diye Yavaş, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizde çarpık bir tablo ile karşılaştık. 2013 yılından günümüze kadar Ankara nüfusu yüzde 12 artarken, EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki faal araç sayısı yüzde 21 düşmüş. Kaynaklar, toplu taşıma lehine kullanılsaydı, hem hemşehrilerimizin ulaşımdaki sıkıntıları azalacak hem de otobüs filomuz genişleyip yenilenmiş olacaktı. Hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz: Bizim önceliğimiz insan… Onu nasıl huzurlu kılarız, hayatını nasıl kolaylaştırırız, refahını nasıl artırırız, sağlığını nasıl koruruz, hizmet ederken doğayı nasıl koruruz ve ayrımcılık yapmadan nasıl hizmet götürürüz? diye düşünüyoruz.”

EGO Genel Müdürlüğü bünyesine katılacak otobüslerin yüzde 90’ının çevre dostu CNG yani doğalgazlı olması gerektiğine karar vermiştik. Ayrıca bu kapsamda 2 adet ‘Doğalgaz Dolum İstasyonu’nun ihale süreci de devam ediyor. Tüm bu çabalarımız, Ankara halkının kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasının yanı sıra, geleceğimize daha yeşil bir çevre bırakmak içindir. Doğa dostu yeni otobüslerimiz için açtığımız ihaleyi Mercedes-Benz Türk şirketi, en ekonomik teklifi vererek kazanmış olup, toplamda bu 273 adet CNG’li yeni otobüsümüzü bizlere teslim etmeye hak kazanmıştır. Özellikle CNG’li otobüsler konusunda yaptıkları yatırımlar, otobüslerinin düşük yakıt tüketimleri ve işletim maliyetleri, bu sonucun ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Ankara halkının kaynaklarını en verimli şekilde kullanma hedefiyle çıktığımız bu yolda, yeni otobüslerimizin şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Türkiye’de üretilen bu otobüslerde emeği geçen tüm Mercedes-Benz Türk çalışanlarına ve yöneticilerine de teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıklı, huzurlu, konforlu, güvenli ve çevreci yolculukların yapılacağı nice yıllarda otobüslerimizi kullanmamızı diliyorum.” dedi.

Süer Sülün ; “EN KISA SÜREDE ARAÇLARI TESLİM ETMEK İSTİYORUZ”

Sözleşmenin Ankara halkına hayırlı olmasını dileyen Mercedes Benz-Türk A.Ş İcra Kurulu Başkanı Süer İsmail Sülün, “Görevimiz bugünden itibaren başlıyor. Bu otobüsleri gösterdiğiniz tarihlerden inşallah çok daha kısa sürede teslim edeceğiz. Bütün emeği geçenlere teşekkür ederiz.Mercedes-Benz Türk olarak, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan ve Ankara halkı ile buluşturulacak otobüslerimizin de üretileceği İstanbul-Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 25 yılı aşkın süredir hizmet veriyoruz. Bugün burada Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretilecek toplam 273 adet CNG yakıtlı Conecto otobüsümüzü 6 ay içinde Ankaralılarla buluşturacak olmanın haberini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu ihalenin sonuçlanmasında çok değerli bir noktayı daha sizlere aktarmak isterim. CNG’li otobüslerimiz için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından da çok değerli bir finansal destek alındı. Bu sayede Ankaramız, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın kentsel sürdürülebilirlik programı kapsamındaki yeşil şehirler programının 44. üyesi oldu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın yeşil şehirler programı; her üye şehrin daha düşük karbonlu ve daha yaşanabilir bir geleceğe doğru ilerlemesi için tasarlanmış bir önlem planıdır.Ankara halkının hizmetine girmesini verimli, faydalı, çevreci hizmet vermesini görmek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Mercedes Benz-Türk A.Ş İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün Türkiye’nin Başkent’ini yeni otobüslerine kavuşturacak sözleşmeyi imzaladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER