Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ankara’nın Otobüs Renkleri Belli Oldu

Ankara’nın Otobüs Renkleri Belli Oldu
07 Haziran 2021 - 13:52 'de eklendi ve 1405 kez görüntülendi.

Ankaralılar yeni otobüsler için kırmızı-beyaz renklerini seçti.Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 301 yeni otobüsün dış giydirme ve koltuk rengi tasarımları için yaptığı anket sonuçlandı.Yeni otobüslerinin rengi 5 bin 98 oyla seçilen kırmızı-beyaz renkleri oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tüm Türkiye’ye örnek olan katılımcı ve şeffaf belediyecilik uygulamalarından biri daha tamamlandı. 2013 yılından sonra ilk kez alınan 301 yeni otobüsün dış giydirme ve koltuk rengi tasarımları düzenlenen anketle Başkentliler tarafından belirlendi. ‘’BLD 4.0’’ uygulamaları kapsamında Başkent Mobil’de ‘’Söz Hakkı’’ bölümünde 17 bin 135 oyun kullanıldığı anketin sonucuna göre Başkent’in yeni otobüslerinin rengi 5 bin 98 oyla kırmızı-beyaz oldu.

Yaklaşık 1 hafta süren oylamaya 17 bin 135 vatandaş katıldı,otobüslerin renk ve dış giydirmeleri arasında tasarımların değerlendirilmesinin ardından en çok oy beğenilen koltuk renk ve dış giydirme tasarımları belirlendi. Başkentliler tercihini birçok renk ve tasarım arasından kırmızı-beyaz renkteki dış tasarımı beğenerek kullandı.

EN ÇOK KIRMIZI-SİYAH ÇAPRAZ ŞERİTLİ KOLTUK RENGİ BEĞENİLDİ

Dizel körüklü otobüsler (OTOKAR) ile doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin (Mercedes Benz) koltuk tasarımları için ise ayrı ayrı anketler yapıldı.

Dizel körüklü otobüsler için sunulan 2 seçenekten 10 bin 339 katılımcının tercihi olarak en çok oyu alan kırmızı-siyah çapraz şeritli (görsel-1) tasarım oldu.

Doğalgaz solo ve körüklü otobüslerin koltuklarının tasarımı ise 4 bin 650 oy ile mavi-gri tonlarında (görsel-2) desene sahip olan seçenek oldu.

Haber Merkezi
Magazinulaşım.Com 2021 ©

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER