Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ankara Özel Halk Otobüsleri 10 Mart da Kontak Kapatacak

Ankara Özel Halk Otobüsleri 10 Mart da Kontak Kapatacak
08 Mart 2022 - 19:00 'de eklendi ve 1164 kez görüntülendi.

Ankara da Özel Halk Otoübsleri Tekrar Kontak Kapatıyor.

Ankaralılar 10 Mart’a Dikkat! Ankara’da Özel Halk Otobüsleri Kontak Kapatıyor: Ankara çözüm bulamadı!

Ankara Elektrik, EGO Genel Müdürlüğü, uzun zamandır beklenen toplu ulaşıma zam kararını yeni yılda onaylamıştı. Yeni alınan zam kararı ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, yayınladığı duyuru ile bilet zam oranının düşük olması ve giderlerinin karşılanamadığı gerekçesiyle ile seferleri durduracaklarını açıklamıştı o açıklamanın ardından, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın müdahalesi ile halk otobüslerinin sorunları çözüme bağlanmıştı. Akaryakıta üst üste gelen zamlar nedeniyle halk otobüsçüleri eylem yaptı.

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİ EYLEM YAPTI

Bu gelişmelerin ardından bugün akaryakıta gelen yeni zamlar Özel Halk Otobüsçülerini isyan ettirdi. Ankara Özel Halk Otobüsleri şoförleri Ulus ilçesinde basın açıklaması ve eylem yaptı. Açılan pankartta, ”Rahmetli, serbest kart kullanan vatandaşlara hizmet edecek diye kendi rahmetli oldu. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verildi. Şoförler, gelirin giderini karşılamadığını belirterek kontak kapatacaklarını duyurdu.

 5 Ocak 2022 tarihi ile yeni ücret tarifesine geçilmişti. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ( TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, yayınladığı duyuru ile bilet zam oranının düşük olduğunu savunmuştu. Kurtuluş Kara, açıklamasında, ” Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan son bilet zammı oranının düşük tutulması sebebiyle, Özel Halk Otobüsü Esnafımızın gelirleri, giderlerini karşılamamaktadır. Mazot dahi alabilecek geliri kalmayan esnaflarımıza, idari ve siyasi olarak gelir desteği verilmesi yönünde halen bir sonuç bildirilmemiştir.” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER