Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Anadolu’nun Bağrından 1 Milyar Euro’luk Kamyon İhracatı

Anadolu’nun Bağrından 1 Milyar Euro’luk Kamyon İhracatı
13 Mayıs 2017 - 23:59 'de eklendi ve 3127 kez görüntülendi.

 

1986 yılında Aksaray’da kurulan kamyon fabrikası ile elli sekiz (58) ülkeye ihracat yapan Mercedes-Benz Türk,kırk bin (40 bin) metrekare alan üzerinde ar-ge ve mühendislik hizmetleri merkezlerine sekiz nokta dört (8.4) milyon euro’luk yatırım ile temelini atarak,tüm dünya ya kamyon test ve mühendislik hizmeti sunan “tek merkez” olacak.

Anadolu’nun Bağrından elli sekiz (58) Ülkeye Bir (1) Milyar Euro’luk İhracat.

Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün;

Gururla söylemek isterim ki Aksaray ilimiz de Türkiye’de üretilen her üç (3) kamyondan ikisini (2) biz üretiyoruz ve bugüne kadar iki yüz otuz bin kamyon (230.00) ürettik.2016 yılında yüz ön üç (113) milyon euroluk yatırım hedefi ile bugün kırk bin metre kare alan üzerinde (40.000 m2) sekiz nokta dört (8.4) milyon euro yatırımımızın temellerini atarak kapasite artıracağız ve bununla birlikte Anadolu’nun bağrından bir (1) milyar euro’luk kamyon ihracat yapacağız.Bu yatırım kararını on beş (15) temmuz sonrası on dokuz (19) temmuz günü aldık,otuz beş (35)milyon euro’luk mühendislik ar-ge ihracatını da artıracağız yatırımlar tamamlandıktan sonra 2018’den sonra ihracatımız iki (2) milyar euro’nun  üzerine çıkacak” dedi.

 

Mercedes-Benz Türkiye Onay Merkezi Olacak

Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller ;

Türkiye’deki AR-GE ekibinin, araç konseptinden konstrüksiyona, simulasyon ve hesaplamadan araç testlerine kadar geliştirme süreçlerinin tüm adımlarında yetkin olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstanbul’daki mevcut AR-GE Merkezi’ne ilaveten Mercedes-Benz Türk’ün 50. kuruluş yılında Aksaray Fabrikası’nda ikinci AR-GE Merkezi’mizin temelini atarak yeni bir aşamaya geçiyoruz. Mercedes-Benz Türk, bugüne kadar yaptığı AR-GE çalışmalarıyla ürün geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde önemli yenilik ve başarılara imza attı. Mercedes-Benz Türk, yaptığı bu çalışmalarla aynı zamanda Türkiye’yi dünyadaki sayılı AR-GE merkezlerinden biri konumuna getiriyor. Aksaray’da kurulacak olan yeni AR-GE Merkezi’nde kamyon ve kamyon parçaları birçok testten geçirilecek, son olarak müşteri kullanımı ve reel yol şartlarını yansıtan güzergâhlarda güvenirlik ve fonksiyon açısından test edilecek. 2018 yılı itibariyle Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onayları Aksaray tarafından verilecek. Bu önemli kapsamın sadece Türkiye’ye verilmesi, Mercedes-Benz Türk’ün Daimler dünyasındaki yerini ve önemini gözler önüne seriyor. Daimler AG yönetimi olarak Türkiye’ye ve Mercedes-Benz Türk’e güveniyoruz.” dedi.

Ülke Olarak ÖnemsiyoruZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ;

Ülkemizdeki AR-GE merkezleri, ulusal hedeflerimiz doğrultusunda ekonomimize büyük katkılar sağlayacaktır. Yarının güçlü Türkiye’sinin ortaya çıkmasında en büyük görevlerden birini de AR-GE merkezleri üstlenecektir. AR-GE merkezlerinde yapılan yenilikçi çalışmalar ile fabrikalar kazançlarını katlarken ülkeler de kazancaktır.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bizim için bir dünya markası olan Mercedes-Benz Türk’ün ülkemizdeki faaliyetlerini, Aksaray’daki hâlihazırda ki bu büyük yatırımını, bunun yanı sıra temelini attığımız AR-GE Merkezi’nde yapacağı çalışmaları ülke olarak çok önemsiyoruz.” dedi

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER