Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Anadolu Isuzu 3 Yeni Otobüs Tanıttı

Anadolu Isuzu 3 Yeni Otobüs Tanıttı
21 Ekim 2019 - 19:45 'de eklendi ve 2495 kez görüntülendi.

Anadolu Isuzu,Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Busworld Avrupa (Busworld Europe 2019) 9 farklı aracıyla katıdı.Anadolu Isuzu 3 yeni aracını dünyaya ilk kez Busworld Brüksel’den tanıtarak,elektrikli ve CNG sistemli otobüsleriyle fuara damgasını vurdu.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan; ”Tüm dünyadan ticari araç devlerinin yakından izlediği fuarda ; Türkiye’nin ticari araç markası olarak 3’ü dünyada ilk kez lanse edilen olmak üzere toplam 9 modelle katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,terzi usulü çalışarak ihitiyaca uygun toplu taşıma araçları üretiyoruz Elektrikli araçlarda tüm tedarikler bataryalarda dahil yerli tedarikçiyi tercih ettik” dedi.

Elektrikli Novociti Volt 270 Km Menzil Menzil

Novociti Volt’un üzerinde konumlandırılmış olan piller, 200 kWh’lık batarya kapasitesi ile araca 270 km’ye kadar menzil imkanı sağlıyor. Pil paketlerinin tavanda pozisyonlandırılması sayesinde, aracın menzilinin arttırılıp azaltılması kolaylıkla projelendirilebiliyor. Aracın arka tarafında konumlandırılmış olan elektrik motoru ise 240 kW’lık motor gücü ve 2300 Nm’lik tork değerine sahip. Garanti kapsamında pil ömrünün 5 yıl veya 250.000 km boyunca %70 oranının altına inmeyeceği garanti ediliyor. Araç tek şarj soketinden AC (22 kW) ve DC (140 kW) tipte olmak üzere şarj edilebiliyor. 600 V’luk operasyon voltajı ile 2 saate kadar düşürülebilen hızlı şarj (DC) imkanının yanında ev tipi prizden 8 saate kadar şarj edilebilme (AC) imkanı da sunuluyor. Novociti Volt’un hızlı şarj dolum sistemi sayesinde yalnızca 10 dakika içerisinde, 140 kW güç ile birlikte 30 km veya 200 kW güç ile birlikte 50 km menzil imkanı sağlanabililiyor. Günde bir kez uygulanmak şartıyla 10 dakikalık bu ekstra hızlı dolum pil ömrüne olumsuz etki etmiyor. Novociti Volt aracının üzerinde 3 adet güneş paneli bulunuyor. Bu güneş panelleri tüm düşük gerilim (24 V ile çalışan) ekipmanlarına destek sağlıyor, böylece araç menzili de desteklenmiş oluyor. Araçta bulunan A-Connect telematik sistemi ile; araç hızı, batarya seviyesi, enerji tüketimi, gaz ve fren pedal pozisyonu vb. gibi değerler analiz edilerek filoların ve şirketlerin verimliliğini artırmaya yönelik çözümler sunulabiliyor. Aynı zamanda sürücü hataları görüntülerle raporlanarak sürücünün puanı belirleniyor ve sonucunda tüm analizler bir araya getirilerek şoför karnesi oluşturuluyor. Böylece operatörler operasyon maliyetlerini düşürecek önlemler alabiliyorlar.

Gazlı Anadolu Isuzu İnterliner (CNG)

Anadolu Isuzu standında dikkat çeken bir diğer yeni araç ise Cummins motoru entegre edilmiş Interliner 13 CNG aracı oldu. Anadolu Isuzu’nun 12 metre ve üstü servis ve turizm segmentinde piyasaya süreceği ilk araç olma özelliğini taşıyan Interliner 13 CNG, özellikle Avrupa pazarında servis aracı, okul otobüsü ve kısa mesafeli şehirlerarası ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirildi. Orta kısımda ayakta yolcu ve tekerlekli sandalye alanı bulundurmasından ötürü Class 2 araçlar kategorisinde yer alan Interliner 13 CNG (Compress Natural Gas) motorunun sunduğu düşük emisyon seviyesi, sessiz sürüş imkanı ve daha verimli yakıt tüketimi gibi temel özellikleri ile ön plana çıkıyor. Interliner 13 CNG’nin sahip olduğu 5 adet Tip-3 CNG tankı toplamda 1520 lt’lik hacim sunuyor.

6 silindirli Cummins motora sahip olan 13m CNG aracı, 320 beygirlik motor gücüne ve 1356 Nm’lik tork kuvvetine sahip. Araçta ön ve orta kısmında olmak üzere iki servis kapısı bulunmaktadır. Orta kapı, 2 kanatlı ve dışa açılır olarak tasarlanmış olup böylece iniş binişler için geniş bir alan sağlanmaktadır. Ayrıca iki kanatlı kapı sistemi sayesinde opsiyonel olarak orta kapıda tekerlekli sandalye lift’i de sunulabilmektedir. Araçta lift bulunması halinde 7.3 m3, bulunmaması halinde ise 7.6 m3 bagaj kapasitesi imkanı sunularak ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilmektedir.

Elektirkli Anadolu Isuzu Citivolt Tek Şarjda 300 Km Menzil

Anadolu Isuzu’nun bir diğer elektrikli otobüsü ise Citivolt .12 Metre uzunluğa ve batarya elektrikli (BEV) sürüş sistemine sahip olan Citivolt 12, 30 koltuk ve 60 ayakta yolcu ile 90 kişiye kadar toplu ulaşım imkanı sağlıyor. 120 kw’lık hızlı şarj gücü ile tam dolum hızı 4 saate kadar düşebilen Citivolt 12’ın menzili ise tek şarjda 300 km‘ye kadar çıkabiliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER